AIG, bombardată cu roşii virtuale pe Internet

Compania americană de asigurări AIG a fost luni ţinta unui atac mai special, fiind bombardată cu roşii virtuale lansate de navigatorii pe Internet la apelul organizaţiei de stânga MoveOn.org.

11 afișări
Imaginea articolului AIG, bombardată cu roşii virtuale pe Internet

AIG, bombardată cu roşii virtuale pe Internet

Scopul organizaţiei MoveOn.org este ca imaginea de la intrarea în clădirea AIG să fie acoperită cu 6,4 milioane de roşii virtuale, valoarea unei prime acordată de asigurator unuia dintre angajaţii săi.

AIG, care a fost până recent pe primul loc în domeniul asigurărilor, a provocat săptămâna trecută un val de indignare în rândul opiniei publice şi în Congresul american privind acordarea de prime în valoare de 200 de milioane de dolari pentru păstrarea angajaţilor în perioada crizei, în timp ce statul a cheltuit peste 170 de miliarde de dolari pentru a salva grupul de la faliment.

Internauţii furioşi pot alege, cu ajutorul cursorului, ce parte a imaginii vor să lovească, apoi pot lansa roşiile cu mouse-ul.

Vizitatorii site-ului MoveOn.org sunt de asemenea invitaţi să semneze o petiţie online pentru a cere rambursarea primelor AIG.

Senatul american pregăteşte un text, după ce săptămâna trecută Camera Reprezentanţilor a aprobat un proiect de lege care prevede impozitarea cu 90 la sută a primelor acordate de companiile aflate în aceeaşi situaţie ca şi AIG.

"Congresul trebuie să ştie ce gândim despre primele de la AIG şi că aşteptăm să facă tot posibilul pentru a recupera banii", scrie MoveOn.org.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici