Aishwarya Rai Bachchan a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONUSIDA

Actriţa indiană Aishwarya Rai Bachchan, star la Bollywood şi fostă Miss World, a fost numită, luni, ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONUSIDA şi va susţine pe plan internaţional programele de combatere a infectării cu virusul HIV, iniţiate de această organizaţie.

469 afișări
Imaginea articolului Aishwarya Rai Bachchan a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru ONUSIDA

Aishwarya Rai Bachchan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea va avea totodată misiunea de a promova pe plan internaţional accesul tot mai mare la tratamentele cu medicamente antiretrovirale.

Aishwarya Rai Bachchan, care a născut primul ei copil în luna noiembrie, va colabora cu experţii de la Programul Organizaţiei Naţiunilor Unite de combatere a maladiei SIDA, organizaţie cunoscută şi sub numele de ONUSIDA (UNAIDS în engleză), pentru a promova "un nou plan global ce vizează eliminarea noilor infecţii cu HIV la copii şi menţinerea în viaţă a mamelor acestora".

Planul pe care îl promovează Aishwarya Rai Bachchan se concentrează în 22 de state, inclusiv în India, ţară care deţine peste 90% din noile infecţii cu HIV la copii. Celelalte 21 de ţări se află în regiunea africană subsahariană, unde numărul estimat al copiilor nou infectaţi cu HIV a scăzut cu 25 de procente, între 2009 şi 2011, au precizat reprezentanţii de la ONUSIDA. 

Aishwarya Rai Bachchan, considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume, este căsătorită cu actorul Abhishek Bachchan şi a câştigat concursul Miss World în 1994. Aishwarya Rai Bachchan şi-a construit apoi o carieră de succes la Bollywood, cu filme precum "Hum Dil De Chuke Sanam" şi "Devdas".

Ea a jucat şi în filme străine, precum producţia americano-britanică "Mireasă şi prejudecată/ Bride & Prejudice" (2004), şi în câteva filme hollywoodiene ca "Ultima legiune/ The Last Legion" (2007) şi "Pantera roz 2" (2009).

Aishwarya Rai Bachchan a devenit, în anul 2003, prima actriţă indiană care a făcut parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes.

După acest succes, contractele publicitare şi rolurile au devenit tot mai numeroase şi mai consistente pentru Rai, despre care se spune că este în prezent actriţa cel mai bine plătită de la Bollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici