Al Pacino, în rolul regelui Lear

Actorul american Al Pacino va juca rolul principal în "Regele Lear", o nouă adaptare cinematografică a celebrei piese de teatru scrisă de William Shakespeare, care va fi regizată de Michael Radford, informează variety.com.

29 afișări
Imaginea articolului Al Pacino, în rolul regelui Lear

Al Pacino, în rolul regelui Lear

Radford, care a scris şi scenariul pentru acest proiect cinematografic, se află la a doua adaptare pentru marele ecran a unei piese shakespeariene, după "Neguţătorul din Veneţia" (2004), film în care Al Pacino a interpretat rolul cămătarului Shylock.

Deşi Pacino a interpretat multe personaje din piesele lui Shakespeare, el nu l-a jucat niciodată pe Regele Lear, bătrânul monarh care trebuie să-şi aleagă succesorul dintre cele trei fiice ale sale. Două dintre ele aleg să îşi flateze tatăl, în timp ce singura fiică ce îşi iubea tatăl cu sinceritate, Cordelia, refuză această stratagemă şi este exilată. În cele din urmă, bătrânul rege va pierde totul.

Piesa de teatru "Regele Lear" a stat la baza mai multor ecranizări, Laurence Olivier, Orson Welles şi Paul Scofield numărându-se printre interpreţii rolului principal.

Radford va începe filmările la acest proiect în Europa, în cursul acestui an.

"Lui Al (Pacino, n.r.) i s-a oferit acest rol de mai multe ori de-a lungul anilor, dar el nu se simţea pregătit", a declarat Barry Navidi, producătorul filmului. "Dar acum el este pregătit. Filmul va rămâne fidel perioadei istorice în care are loc acţiunea şi va avea o abordare clasică, asemănătoare cu cea din «Neguţătorul din Veneţia»", a adăugat Navidi.

Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul principal din "Parfum de femeie", şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a apărut recent în "Crime justificate", alături de Robert de Niro.

Citeşte şi:

Al Pacino urăşte filmările lungi (Video)

"Naşul", cel mai bun film al tuturor timpurilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici