Al Pacino, recompensat cu National Medal of Arts, la Casa Albă

Actorul Al Pacino a primit din partea preşedintelui american Barack Obama Medalia Naţională pentru Arte (National Medal of Arts), în cadrul unei gale organizate, luni, la Casa Albă.

165 afișări
Imaginea articolului Al Pacino, recompensat cu National Medal of Arts, la Casa Albă

Al Pacino (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La această gală au mai fost recompensate alte 16 persoane şi organizaţii, informează bbc.co.uk.

Preşedintele Obama a ţinut să salute în discursul său "intensitatea atât de personală" a celebrului actor.

Printre celelalte personalităţi care au fost premiate s-au numărat cântăreţul de muzică country Mel Tillis şi poeta americană Rita Dove.

Personalităţile şi organizaţiile recompensate cu National Medal of Arts "au lăsat fiecare o urmă distinctă în cultura americană", a declarat preşedintele Obama.

"Ni se spune că oamenii sunt diferiţi. Însă, dintr-o dată, înţelegem că artele au capacitatea de a ne uni", a adăugat preşedintele american.

Al Pacino, în vârstă de 71 de ani, a putut fi văzut de curând pe marile ecrane în comedia "Jack and Jill" şi va juca în 2012 în "Wilde Salome" şi "The Son Of No One". Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a apărut în ultimii ani şi în "Crime justificate" (2008), alături de Robert de Niro, şi în "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13" (2007). În prezent, Al Pacino lucrează la filmul "Gotti: Three Generations", unde joacă alături de John Travolta şi va juca într-un film produs de HBO despre procesul producătorului muzical Phil Spector, condamnat pentru asasinarea actriţei Lana Clarkson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici