Al patrulea film din franciza "Cronicile din Narnia", în pregătire la Hollywood

Franciza cinematografică "Cronicile din Narnia" va continua cu un al patrulea film, care va fi realizat pe baza romanului "Jilţul de argint" ("Silver Chair"), de Clive Staples Lewis, publicat pentru prima dată în 1954.

5527 afișări
Imaginea articolului Al patrulea film din franciza "Cronicile din Narnia", în pregătire la Hollywood

Al patrulea film din franciza "Cronicile din Narnia", în pregătire la Hollywood

După trei ani de absenţă, impunătorul leu Aslan şi prietenii lui vor reveni pe marele ecran, întrucât fundaţia C.S. Lewis a semnat un acord cu compania lui Mark Gordon pentru a realiza o adaptare cinematografică a celui de-al patrulea roman din seria "Cronicile din Narnia", intitulat "Jilţul de argint", informează lefigaro.fr.

Mark Gordon, Douglas Gresham şi Vincent Sieber vor fi producătorii noului lungmetraj, aflat în prezent în etapa de preproducţie.

Deocamdată nu sunt cunoscute data la care vor începe filmările, data la care va fi lansat filmul şi nici numele actorilor din distribuţie.

Acţiunea din "Jilţul de argint", roman publicat în 1953, se desfăşoară la 50 de ani după evenimentele prezentate în filmul "Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi", regizat de Michael Apted şi lansat în decembrie 2010.

Acesta este primul roman din serie în care nu apar copiii din familia Pevensie. Fanii francizei nu vor putea deci, cel mai probabil, să îi revadă pe actorii Skandar Keynes, William Moseley, Georgie Henley şi Anna Popplewell, cei care au interpretat în primele trei filme ale seriei "Narnia" personajele Edmund, Peter, Lucy şi Susan.

În acest al patrulea film, eroul va fi vărul lor, Eustace (întâlnit şi în al treilea opus, sub trăsăturile lui Will Poulter). El este elev la o şcoală experimentală mixtă, în care copiilor li se oferă o libertate atât de mare, încât cei mai puternici îi asupresc şi pedepsesc fără încetare pe cei mai slabi, inclusiv pe el şi pe prietenul său Jill Pole. După o incursiune în ţara lui Aslan, cei doi elevi reuşesc să ajungă în Narnia. Misiunea lor constă în găsirea lui Rilian, un tânăr prinţ care îi va urma pe tron lui Caspian, ajuns la o vârstă înaintată, care a dispărut la puţin timp după moartea mamei sale, în urmă cu 10 ani. Eustace şi Jill Pole îl vor găsi pe prinţ într-un tărâm subteran, dar acesta este prizonierul unei regine cu puteri malefice.

Romanul "Jilţul de argint" ("The Silver Chair"), publicat în 1953, este cel de-al patrulea roman apărut în seria "Cronicile din Narnia". În ediţiile recente, acest volum este cel de-al şaselea dintr-o serie de şapte, întrucât editurile din zilele noastre au decis să împartă altfel această saga, în funcţie de evenimentele relatate în regatul fictiv Narnia.

Unii dintre fanii francizei şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că cel de-al treilea film din serie, "Cronicile din Narnia: Călătorie pe mare cu Zori-de-Zi/ The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" (2010), nu a impresionat în topul încasărilor, deoarece acest lungmetraj a generat încasări de 415,6 milioane de dolari.

Prin comparaţie, primul film din serie, intitulat "Cronicile din Narnia - Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul (2005), a avut încasări de 745 de milioane de dolari pe plan internaţional. Cel de-al doilea film din serie, "Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian", a fost lansat în anul 2008 şi a avut încasări totale de 419,6 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici