Alain Delon, omagiat de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes 2013

Actorul Alain Delon va fi omagiat de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, pe 25 mai, cu o seară înainte de anunţarea palmaresului oficial, prin proiecţia versiunii restaurate a filmului "Plein Soleil", de René Clément, a anunţat preşedintele festivalului Gilles Jacob.

411 afișări
Imaginea articolului Alain Delon, omagiat de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes 2013

Alain Delon, omagiat de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes 2013 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

În 2011, organizatorii festivalului au adus un omagiu unui alt star al cinematografiei franceze: actorul Jean-Paul Belmondo.

După câţiva ani mai dificili, Alain Delon a revenit pe Croazetă în 2010, alături de Claudia Cardinale, pentru a asista la o proiecţie specială a filmului "Ghepardul", de Luchino Visconti.

Festivalul de la Cannes va omagia în mod oficial cariera cinematografică a actorului Alain Delon, unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi din lume, care va împlini vârsta de 78 de ani în luna noiembrie. Evenimentul va avea loc în cadrul secţiunii Cannes Classics, a anunţat Gilles Jacob.

Lansat în 1960, filmul "În plin soare"/ "Plein Soleil" a marcat un punct de referinţă în filmografia lui Alain Delon, care a fost distribuit la scurt timp după aceea în acelaşi an în pelicula "Rocco şi fraţii săi", regizat de Luchino Visconti.

Copia restaurată a filmului "Plein Soleil", finanţată de Studio Canal, a fost realizată în Italia, la laboratoarele Immagine Ritrovata. Filmul va fi din nou proiectat în cinematografele din Franţa în vara acestui an.

Născut pe 8 noiembrie 1935, în oraşul Sceaux, din apropiere de Paris, Alain Delon este unul dintre cele mai importante nume din cinematografia franceză. Actorul a jucat în peste o sută de filme, într-o carieră de peste 50 de ani, iar câteva dintre ele, "Rocco şi fraţii săi", "Ghepardul", "Laleaua neagră", "Clanul sicilienilor", sunt considerate capodopere ale celei de-a şaptea arte.

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 15-26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici