Alain Delon şi-a vândut o parte din colecţia de artă

Tablourile din anii '50 scoase la vânzare, luni, de actorul francez Alain Delon, un celebru colecţionar de artă, la o casă de licitaţii din Paris, au fost adjudecate contra unei sume totale de 8,740 de milioane de euro, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Alain Delon şi-a vândut o parte din colecţia de artă

Alain Delon şi-a vândut o parte din colecţia de artă

Cel mai important tablou scos la licitaţie, "La vallée de l'oiseau" de Jean Paul Riopelle, evaluat la o sumă cuprinsă între 700.000 şi 900.000 de euro, a fost adjudecat contra unei sume de 882.740 de euro.

Un alt tablou, fără titlu, de Pierre Soulages, realizat în 1950, a fost adjudecat pentru suma de 781.976 de euro. O operă de Karel Appel, "La famille", a fost vândută pentru suma de 658.820 de euro, în timp ce un tablou de Nicolas de Staël a obţinut 625.232 de euro.

La licitaţia organizată de casa Drouot-Montaigne au participat colecţionari particulari veniţi din multe ţări, precum China, Venezuela, Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia, dar şi muzee din Europa de nord.

Actorul în vârstă de 71 de ani a explicat presei, săptămâna trecută, că doreşte să se ocupe singur de vânzarea colecţiei sale, pentru că "detestă licitaţiile postume", care au loc de obicei după luarea în primire a moştenirilor.

Printre tablourile scoase la vânzare s-au numărat opere de Appel, Soulages, Staël, Manessier, Hartung, Alechinsky, Riopelle, Dubuffet, Zao Wou-Ki şi Vieira da Silva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici