Albumele solo lansate de John Lennon, remasterizate cu ocazia zilei de naştere a artistului

Albumele solo lansate de John Lennon au fost remasterizate digital pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a fostului membru al trupei Beatles, informează bbc.co.uk.

47 afișări
Imaginea articolului Albumele solo lansate de John Lennon, remasterizate cu ocazia zilei de naştere a artistului

Albumele solo lansate de John Lennon, remasterizate cu ocazia zilei de naştere a artistului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru acest proiect, inginerii de sunet au colaborat cu Yoko Ono, văduva lui John Lennon, în câteva studiouri din New York, dar şi în celebrele studiouri Abbey Road din Londra.

Instrumentaţia originală de pe opt albume, inclusiv de pe celebrul "Imagine" din 1971, a fost înlăturată pentru a fi ulterior remasterizată cu ajutorul tehnologiei digitale.

Yoko Ono speră ca noile înregistrări să ajute "muzica lui incredibilă să ajungă la un public complet nou".

"Prin remasterizarea a 121 de piese lansate pe durata carierei solo, sper că aceia care sunt deja familiarizaţi cu muzica lui John să găsească noi surse de inspiraţie în operele lui de textier, muzician şi vocalist şi în puterea lui de comentator al condiţiei umane. Versurile lui sunt astăzi la fel de relevante ca atunci când au fost compuse", a declarat Yoko Ono.

Printre albumele remasterizate se numără şi albumul de cover-uri lansat de Lennon în 1975, "Rock 'n' Roll", şi albumul "Double Fantasy" din 1980, ultimul lansat de fostul membru al grupului Beatles înainte de a fi asasinat.

John Lennon ar fi împlinit 70 de ani pe 9 octombrie, iar această dată va fi marcată printr-o serie de evenimente speciale organizate în lumea întreagă.

Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, la vârsta de 40 de ani, în faţa reşedinţei sale din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici