Albumul lui Amy Winehouse "Back to Black", pe prima poziţie în topul iTunes în 16 ţări

Albumul de succes al lui Amy Winehouse "Back to Black", care i-a adus cântăreţei şi compozitoarei britanice cinci premii Grammy în 2008, a ajuns pe prima poziţie în topul iTunes din Marea Britanie şi din alte 15 ţări, după moartea acesteia.

439 afișări
Imaginea articolului Albumul lui Amy Winehouse "Back to Black", pe prima poziţie în topul iTunes în 16 ţări

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timp ce "Back to Black", al doilea şi ultimul album de studio al lui Amy Winehouse, a detronat discul cântăreţei britanice Adele - "21" - de pe prima poziţie, albumul de debut al cântăreţei care a murit sâmbătă după-amiază, "Frank", a ajuns pe poziţia a noua în topul iTunes din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

"Back To Black" deţine poziţia fruntaşă în topurile iTunes din alte 15 ţări din toată lumea.

Vânzările single-urilor "Back to Black" şi "Rehab" au crescut de asemenea, acestea ajuncând din nou în topuri, pe poziţiile 81 şi respectiv 181.

În intervalul vineri - sâmbătă, vânzările albumelor lui Amy Winehouse au crescut de 37 de ori, iar cele ale single-urilor sale, de 23 de ori.

Cântăreaţa şi compozitoarea britanică Amy Winehouse, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită moartă, sâmbătă după-amiaza, în apartamentul ei din Londra. Muzica ei combină elemente de jazz, soul şi rhythm and blues, cântăreaţa făcându-se remarcată pentru vocea sa puternică, contralto, care îi permitea să atingă note muzicale foarte joase.

A debutat în 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care a primit o nominalizare la Mercury Prize. În 2007, Winehouse a câştigat un premiu BRIT la categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică" şi o nominalizare pentru "cel mai bun album britanic" - "Back to Black".

Acest album, produs de Mark Ronson, a câştigat locul întâi în topul albumelor din Marea Britanie şi a debutat pe locul şapte în topul U.S. Billboard 200, devenind cel mai mare debut pentru un album realizat de către o cântăreaţă britanică.

Winehouse a fost recompensată cu cinci premii Grammy în 2008, pentru "înregistrarea anului", "cântecul anului" şi "cea mai bună interpretă", cu piesa "Rehab", "cel mai bun album pop" - "Back to Black" - şi la categoria "debutantul anului".

Pe lângă premiile, criticile favorabile şi succesul comercial de care s-a bucurat, Winehouse a atras atenţia presei prin problemele pe care le-a avut legate de consumul de substanţe interzise. Ea a recunoscut în mai multe interviuri că avea tendinţe de automutilare, probleme alimentare şi suferea de depresie.

În ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici