Albumul "Nevermind" al trupei Nirvana va fi lansat în ediţie aniversară

Albumul "Nevermind" al trupei Nirvana, lansat în urmă cu 20 de ani, va fi disponibl în ediţie aniversară, din 26 septembrie, informează un comunicat Universal Music, remis MEDIAFAX.

115 afișări
Imaginea articolului Albumul "Nevermind" al trupei Nirvana va fi lansat în ediţie aniversară

Albumul "Nevermind" al trupei Nirvana va fi lansat în ediţie aniversară

Ediţiile Deluxe şi Super Deluxe ale acestui material discografic vor include mai multe materiale rare sau nelansate până în prezent.

Lansat în septembrie 1992, albumul semnat Nirvana, care a marcat şi debutul trupei, i-a ridicat pe Kurt Cobain, Kris Novoselic şi Dave Grohl de la statutul de formaţie cult în Aberdeen, Washington, la purtătorii de cuvânt ai unei generaţii, reuşind o transformare culturală şi punând bazele unei noi revoluţii muzicale. Ajungând pe primul loc până la sfârşitul acelui an şi atingând, în final, vânzări de 30 de milioane de copii în întreaga lume, "Nevermind" a devenit unul dintre cele mai de succes albume ale acelei perioade sau al oricărei perioade, în general. În calitatea sa de album ce a reuşit să readucă muzica rock în fruntea topurilor, "Nevermind" s-a dovedit a fi o sursă de inspiraţie unică pentru fani şi muzicieni deopotrivă.

Cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la lansarea albumului "Nevermind", Universal Strategic Marketing aduce în prim-plan relansarea acestuia în diverse formate. De la ediţii precum Super Deluxe-ul format din 4 CD-uri şi un DVD, până la ediţia standard digitală şi în format de CD, remasterizat, relansarea aniversară a albumului "Nevermind" aduce şi materiale rare, nelansate până în prezent, sesiuni radio, rarităţi din studio, inclusiv înregistrarea concertului de Halloween din 1991, de la Paramount Theatre din Seattle.

Editia limitată Super Deluxe are un tiraj de 10.000 de unităţi disponibile în America de Nord şi încă 30.000 în întreaga lume. Ediţia Super Deluxe include pe lângă albumul original, remasterizat şi piese de studio, prima lansare în întregime a demo-urilor înregistrate înainte de lansarea albumului "Nevermind" la Smart Studio ce aparţinea producătorului Butch Vig, precum şi înregistrări ale repetiţiilor pentru piese ca "Smells Like Teen Spirit", "Come As You Are", "On A Plain".

Ediţia "Nevermind" Deluxe conţine 2 CD-uri care prezintă, printre altele, albumul original remasterizat, sesiunile de la Smart Studio, repetiţii şi sesiunile de la BBC, dar şi concertul din Seattle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici