ALERTĂ de Poluare în China: Primul val de smog, în acest week-end la Beijing

Capitala Chinei, Beijing, a emis vineri prima alertă de poluare a aerului pentru sezonul de iarnă în urma unui val de smog care se aşteaptă să acopere regiunea Beijing-Tianjin-Hebei în următoarele trei zile, relatează Reuters.

1176 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de Poluare în China: Primul val de smog, în acest week-end la Beijing

ALERTĂ de Poluare în China: Primul val de smog, în acest week-end la Beijing

Nivelul galben de alertă, cel de-al treilea cel mai înalt grad din sistemul de avertizare în caz de poluare din China, a fost emis de Biroul Municipal de Ecologie şi Mediu din Beijing pentru perioada 24 noiembrie-26 noiembrie.

Şantierele de construcţie şi industria grea vor trebui să oprească operaţiunile pe parcursul perioadei, în timp ce oraşul va spori controalele privind autovehiculele diesel şi restaurantele cu grătar în aer liber pentru a se asigura că respectă standardele de emisie.

Cel puţin 28 de oraşe din provinciile Hebei, Shanxi, Shandong şi Henan au emis o alertă portocalie, cea de-a doua cea mai severă după cea roşie, pentru aceeaşi perioadă de trei zile, a declarat Ministerul Ecologiei şi Mediului.

Oraşul portuar Tianjin a emis, de asemenea, o alertă de nivel galben, de la 23 noiembrie, a transmis guvernul oraşului.

În nordul China sunt emise mai multe alerte de poluare în sezonul de iarnă, care se desfăşoară de la jumătatea lunii noiembrie până la mijlocul lunii martie, deoarece locuinţele şi serviciile de utilitate publică ard o cantitate mai mare de cărbuni pentru energie şi încălzire.

Săptămâna trecută, concentraţia de pulberi mici, cunoscută sub numele de PM2.5, din Beijing, a atins un maxim de 270 micrograme pe metru cub, conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Monitorizare a Mediului din China, de aproape opt ori mai mare decât standardul de stat care este de 35 micrograme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici