Alexandra Maria Lara va juca într-un film despre Niki Lauda

Actriţa germană de origine română Alexandra Maria Lara va interpreta rolul principal feminin în lungmetrajul "Rush", un film despre viaţa şi cariera fostului mare pilot de Formula 1 Niki Lauda, ce va fi regizat de Ron Howard.

251 afișări
Imaginea articolului Alexandra Maria Lara va juca într-un film despre Niki Lauda

Alexandra Maria Lara va juca într-un film despre Niki Lauda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul Chris Hemsworth îl va interpreta pe James Hunt, pilotul britanic care a fost cel mai redutabil rival al lui Niki Lauda, iar actorul german de origine spaniolă Daniel Brühl va interpreta rolul celebrului pilot austriac, informează variety.com.

Acest proiect va fi regizat de Ron Howard, pe baza unui scenariu de Peter Morgan.

Scenariul va pune accentul pe rivalitatea sportivă dintre cei doi piloţi, în anii 1970.

Niki Lauda a câştigat de trei ori titlul de campion mondial şi a suferit arsuri grave în urma unui accident spectaculos, în 1976, în timpul căruia a fost foarte aproape de a-şi pierde viaţa. În acel an, titlul de campion mondial în circuitul Formula 1 i-a revenit pilotului britanic James Hunt. Cu o reputaţie de mare petrecăreţ, pilotul britanic a murit în urma unui infarct, în anul 1993, la vârsta de 43 de ani.

Filmul va fi produs de Revolutions Films, Working Title şi Cross Creek Pictures. Filmările vor debuta spre sfârşitul acestui an, în Germania.

Alexandra Maria Lara a părăsit România pe când avea cinci ani, emigrând cu familia în Germania. Rolul secretarei lui Hitler în "Căderea/ Der Untergang" (film nominalizat la premiile Oscar) i-a adus celebritatea internaţională. În ultimii ani, Lara s-a întors în România, pentru a filma pentru "Offset", o coproducţie cu un scenariu de Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu, şi pentru "Tinereţe fără tinereţe/ Youth Without Youth", în regia lui Francis Ford Coppola. De asemenea, ea a fost prezentă la TIFF în 2007, ca invitat special, în festival fiind proiectat şi filmul britanic "Am o slujbă naşpa rău/ I Really Hate My Job", în care Lara joacă alături de Oana Pellea.

Alexandra Maria Lara a mai putut fi văzută în alte câteva pelicule notabile, precum "Control", "Gruparea Baader Meinhof", "Miracolul de la Sf. Ana" şi "Cititorul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici