Alice Cooper, Neil Diamond şi Tom Waits au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame

Alice Cooper, Neil Diamond şi Tom Waits se numără printre muzicienii care au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame cu ocazia unei gale ce a avut loc luni, la hotelul Waldorf Astoria din New York, informează bbc.co.uk.

32 afișări
Imaginea articolului Alice Cooper, Neil Diamond şi Tom Waits au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame

Alice Cooper, Neil Diamond şi Tom Waits (Foto) au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceilalţi doi artişti încluşi în acest an în Rock and Roll Hall of Fame sunt pianistul Dr. John şi cântăreaţa R&B Darlene Love.

Neil Diamond, unul dintre cei mai renumiţi artişti din toate timpurile, este autorul unor piese memorabile, precum "Sweet Caroline" şi "Solitary Man". El a scris şi versurile unor piese interpretate de alţi muzicieni, precum "I'm A Believer", în interpretarea grupului The Monkees.

Alice Cooper este numele de scenă al rockerului american Vincent Furnier. Cooper şi trupa lui sunt renumiţi pentru spectacolele lor cu o vădită tentă teatrală, dar şi pentru piese rock de valoare precum "School's Out", "No More Mr Nice Guy" şi "Poison".

Darlene Love, care a făcut backing vocals pe mai multe piese compuse de Phil Spector, cu grupurile The Crystals şi Bob B. Soxx & the Blue Jeans, a declarat că includerea ei în Rock and Roll Hall of Fame este cadoul ei pentru cea de-a 70-a aniversare.

Cântăreţul John Legend, care l-a prezentat la gala de luni pe pianistul Dr. John, a declarat: "El nu a încetat niciodată să fluture stindardul muzicii funk". Printre cântecele făcute celebre de Dr. John se numără "Right Place, Wrong Time", pe care l-a şi interpretat la gala de la Waldorf Astoria Hotel din New York.

Rock and Roll Hall of Fame este un muzeu din Cleveland, din statul american Ohio, dedicat cântăreţilor, trupelor şi producătorilor muzicali care au avut o influenţă deosebită asupra industriei muzicale americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici