Alpiniştii au cucerit iarna în premieră vârful K2, al doilea cel mai înalt din lume

  • Şerpaşii nepalezi au cucerit vârful K2.
  • Expediţia s-a desfăşurat iarna.
  • E prima dată în istorie când vârful este atins în timpul sezonului de iarnă.
885 afișări
Imaginea articolului Alpiniştii au cucerit iarna în premieră vârful K2, al doilea cel mai înalt din lume

Alpiniştii au cucerit iarna în premieră pe vârful muntos K2, al doilea cel mai înalt din lume

Alpiniştii conduşi de unul dintre cei mai cunoscuţi şerpaşi au urcat pe al doilea munte ca înălţime din lume, K2, din Pakistan, ascensiunea fiind efectuată în premieră iarna.

”L-AM CUCERIT, CREDEŢI-MĂ L-AM CUCERIT- CĂLĂTORIE NICIODATĂ FĂCUTĂ", a scris pe Facebook aplinistul Chhang Dawa.

Alpiniştii nepalezi au ajuns în cele din urmă în vârful K2 (Chhogori 8611m), în această după-amiază la ora locală 16:58. Aceasta este prima ascensiune făcută iarna a celui de-al 2-lea cel mai înalt munte din lume.

"Aceasta este cea mai mare realizare din istoria alpinismului, acesta este exemplul bun al muncii în echipă. Mulţumim muntelui pentru acordarea acestei urcări, dacă muntele te lasă să urci, nimeni nu te poate opri", a scris pe pagina de socializare conducătorul expediţiei .

Chhang Dawa, manager de expediţie şi şef al echipei Summit Trek este a doua persoană dintre Neapal care a reuşit cu succes să urce cei 14 munţi care au peste 8000 de metri. Sherpa Chhang Dawa şi fratele său, Mingma Sherpa, au obţinut recordul mondial al „Primilor doi fraţi din lume care au urcat toate vârfurile de peste 8000 de metrii”.

Istoria expediţiilor K2 pe perioada iernii:

  • 1987/1988: Expediţie poloneză-canadiană-britanică- 7.300 metri.
  • 2002/2003: Expediţia poloneză de iarnă Netia K2 - 7.650 metri.
  • 2011/2012: Expediţie rusă - 7.200 metri.
  • 2017/2018: Expediţie poloneză  - 7600 de metri.
  • 2020/2021: Expediţia mixtă K2 - 8611 metri (Vârf)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici