Alte trei femei îl acuză pe Bill Cosby de agresiune sexuală

Alte trei femei l-au acuzat, într-o conferinţă de presă, pe actorul Bill Cosby, declarând că starul de televiziune le-a drogat şi le-a agresat sexual în urmă cu mai multe decenii, iar avocata lor, Gloria Allred, a cerut artistului să renunţe la invocarea dreptului de prescriere.

130 afișări
Imaginea articolului Alte trei femei îl acuză pe Bill Cosby de agresiune sexuală

Bill Cosby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul acestei conferinţe de presă, organizată miercuri în biroul acestei avocate din Los Angeles, cele trei reclamante, cu ochii în lacrimi, au descris cu multe detalii felul în care au decurs întâlnirile lor cu starul american, informează AFP.

Două dintre ele au spus că Bill Cosby le-a drogat, fără ca ele să ştie, şi apoi le-a agresat sexual. A treia femeie spune că starul, pe care l-a descris ca pe un "prădător sexual", i-a pipăit unul din sâni într-un restaurant.

Gloria Allred, care a apărat în justiţie numeroase celebrităţi, precum familia lui Nicole Brown Simpson şi pe cântăreaţa Mel B, membră a grupului Spice Girls, a cerut actorului să renunţe la invocarea dreptului de prescriere, "dacă este convins că nu are nimic să îşi reproşeze".

Acest fapt ar putea să fie în avantajul său "ţinând cont de numărul uriaş de pete de pe reputaţia şi cariera sa", a adăugat avocata americană.

"Dacă Bill Cosby va refuza, atunci ar putea să înfiinţeze un fond de 100 milioane de dolari" şi orice presupusă victimă a sa "ar putea să apară în faţa unui juriu", a continuat ea.

Gloria Allred spune că nu a avut deocamdată niciun contact cu avocaţii lui Bill Cosby.

Cele mai multe dintre acuzaţiile formulate împotriva actorului în vârstă de 77 de ani datează din urmă cu mai multe decenii, iar faptele au fost prescrise în majoritatea statelor americane.

Una dintre cele trei cliente ale avocatei, Chelan, al cărei nume de familie nu a fost divulgat, a spus că în 1986 lucra ca recepţionistă la hotelul Hilton din Las Vegas, în perioada în care avea 17 ani şi dorea să devină manechin.

Actorul a întâlnit-o pentru prima dată în acel hotel, unde susţinea un spectacol, şi a invitat-o într-un apartament, promiţându-i că o va prezenta unui manager de la agenţia de manechine Ford.

"Mi-a dat o pastilă albastră şi un pahar dublu cu Amaretto şi mi-a cerut să port un halat. Cineva a venit în camera de hotel, mi-a făcut câteva fotografii şi mi-a spus că trebuie să slăbesc 5 kilograme", a declarat ea.

"Bill Cosby m-a dus în camera lui (...) a început să mă ciupească de mamelonul stâng şi să mă mângâie pe picioare (...) Am leşinat", a mai spus aceasta.

"M-am trezit după 13 sau 16 ore, când Bill Cosby bătea din palme şi îmi spunea: «Papa spune: «trezeşte-te!». Mi-a dat 1.500 de dolari", a continuat ea, adăugând că după acest incident a fost concediată de managerii hotelului Hilton.

Potrivit avocatei Gloria Allred, Chelan are în continuare posibilitatea de a depune plângere în justiţie, deoarece infracţiunile sexuale contra minorilor nu se prescriu în anumite state americane.

O altă victimă presupusă, Beth Ferrier, a spus că a avut "o relaţie timp de câteva luni" în anii '80 cu Bill Cosby. Cei doi s-ar fi revăzut apoi, după încheierea relaţiei, cu ocazia unui spectacol al artistului. În culise, actorul i-a oferit un cappuccino, afirmă Beth Ferrier. Femeia spune că şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a trezit singură în automobilul ei, "cu hainele complet în dezordine şi cu sutienul desfăcut".

În total, 20 de femei l-au acuzat în ultimele săptămâni pe Bill Cosby, spunând că starul american le-a agresat sexual.

Marţi, o femeie care a spus că avea vârsta de 15 de ani în epocă, a depus plângere împotriva actorului la Tribunalul din Los Angeles.

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, în sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici