Ambasada Franţei celebrează Dragobetele prin melodii preferate de dragoste

Ambasada Franţei la Bucureşti a realizat un sondaj privind cele mai populare melodii de dragoste franceze, pentru a marca în acest fel sărbătoarea Dragobetelui, informează instituţia.

306 afișări
Imaginea articolului Ambasada Franţei celebrează Dragobetele prin melodii preferate de dragoste

Ambasada Franţei celebrează Dragobetele prin melodii preferate de dragsote (Imagine: Facebook)

Sondajul a fost realizat pe pagina de Facebook a ambasadei (http://www.facebook.com/France.Romania), unde internauţii îşi pot vota melodia preferată, din cele zece cântece de dragoste celebre propuse pe site.

Melodiile propuse sunt: "Ne me quitte pas" (Jacques Brel), "La bohème" (Charles Aznavour), "Que serais-je sans toi" (Jean Ferrat), "Il me dit que je suis belle" (Patricia Kaas), "Sarah" (Serge Reggiani), "Et si tu n'existais pas" (Joe Dassin), "Weekend à Rome" (Vanessa Paradis & Nouvelle Vague), "Pour que tu m'aimes encore" (Céline Dion), "Paroles, paroles" (Dalida & Alain Delon), "La vie en rose" (Edith Piaf).

Videoclipul melodiei care va obţine cele mai multe voturi din partea utilizatorilor de internet va rula pe pagina de Facebook a ambasadei Franţei la Bucureşti, pentru a marca Dragobetele.

În data de 24 februarie, românii serbează Dragobetele, străvechea zi a îndrăgostiţilor, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dace.

Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai spunea Cap de Primăvară sau Cap de Vară şi era identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia romană, şi cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici