Amos Gitai, premiat pentru întreaga activitate la Festivalul de la Locarno

Regizorul israelian Amos Gitai va fi recompensat cu premiul Leopardul de Aur pentru întreaga activitate, la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, care se va desfăşura în perioada 6 - 16 august, informează variety.com.

24 afișări
Imaginea articolului Amos Gitai, premiat pentru întreaga activitate la Festivalul de la Locarno

Amos Gitai, premiat pentru întreaga activitate la Festivalul de la Locarno (Imagine: Mediafax Foto)

Gitai este un veteran al Festivalului de la Locarno, unde şi-a prezentat mai multe filme cu încărcătură politică, printre care se numără şi "Zirat Ha'Rezach/ The Arena of Murder", despre asasinarea lui Yitzhak Rabin, în 1996.

De asemenea, Gitai, în vârstă de 58 de ani, a făcut parte din juriul festivalului, la ediţia din 1992.

Potrivit sursei citate, directorul artistic al Festivalului de la Locarno, Frederic Maire, l-a lăudat pe Gitai, considerând că filmele sale sunt "expresia unei priviri critice asupra lumii".

Printre filmele sale se numără "Kippur" (2000), recompensat la Cannes cu premiul François Chalais, "Pământul Făgăduinţei" (2004), câştigător al Cinema for Peace Award la Festivalul de la Veneţia, şi "Zion, Auto-Emancipation" (1998), care a primit premiul UNESCO la Veneţia.

Cel mai recent film al regizorului israelian, "Plus tard/ One Day You’ll Understand", cu Jeanne Moreau, a fost prezentat la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin.

Printre câştigătorii anteriori ai premiului Leopardul de Onoare se numără Jean-Luc Godard, Bernardo Bertolucci şi Manoel de Oliveira.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici