Amy Winehouse ar fi cumpărat droguri vineri seară. Prietenii cred că a murit de supradoză de ecstasy

Amy Winehouse, care a fost găsită moartă sâmbătă în apartamentul ei din Londra, ar fi cumpărat cocaină, ketamină şi ecstasy vineri seară, când a ieşit în oraş şi a consumat alcool, un prieten al artistei spunând că probabil o pastilă de ecstasy i-a fost fatală, potrivit Daily Mail.

1230 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse ar fi cumpărat droguri vineri seară. Prietenii cred că a murit de supradoză de ecstasy

Amy Winehouse ar fi cumpărat droguri vineri seară, prietenii cred că a murit de supradoză de ecstasy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cauza decesului lui Amy Winehouse nu a fost încă identificată, fiind necesară o examinare postmortem, a cărei dată va fi stabilită luni.

Artista a fost văzută cumpărând mai multe droguri, inclusiv cocaină, ketamină şi ecstasy, vineri seară, în Camden, cartierul în care locuia. Se pare că a şi băut mult în acea noapte şi dorea să continue să petreacă şi acasă.

"Amy părea hotărâtă să se distreze maxim vineri noapte. A ieşit în Camden seara, dar părea hotărâtă să continue petrecerea în apartamentul ei", a spus o sursă pentru cotidianul britanic, adăugând că, dintre cei care au văzut-o la ieşirea din acea noapte, nimeni nu ştie dacă Winehouse era singură sau cu cineva în primele ore ale dimineţii de sâmbătă.

Pe de altă parte, prieteni ai lui Winehouse au declarat pentru Sunday Mirror că presupun că aceasta a murit din cauza unei pastile de ecstasy suspecte, în combinaţie cu o cantitate mare de alcool.

"A fost o supradoză de ecstasy. Putea să ia cocaină la nesfârşit. Dar în cazul ăsta a fost cu siguranţă o pastilă suspectă", a spus unul dintre aceştia.

Winehouse suferea de emfizem pulmonar, o boală care se manifestă prin dificultăţi în respiraţie.

Presa britanică a mai scris că Amy ar fi fost devastată şi de neconsolat după ce a fost părăsită de iubitul ei Reg Traviss, în iunie, chiar înainte ca ea să se interneze într-o clinică de reabilitare.

Familia artistei a dat un comunicat, duminică, exprimându-şi durerea în faţa dispariţiei unei "minunate fiice, surori şi nepoate".

Fanii lui Amy Winehouse au depus lumânări, flori şi fotografii în faţa casei acesteia, pentru a-i aduce un ultim omagiu. Duminică dimineaţă, în Camden Square erau buchete de flori şi mesaje pentru celebra cântăreaţă. "Amy, imensul tău talent ne va lipsi" era unul dintre mesajele fanilor. Un alt admirator a scris: "Dragă Amy, sunt bucuros că în sfârşit eşti acasă. Te iubesc, prinţesă".

Proprietarul unui restaurant local, Ze Silva, de 56 de ani, a declarat că a văzut-o pe cântăreaţă, marţi. "Mi-a spus «Dragule, să nu îmi dai alcool, nu mai beau»" şi-a amintit acesta, potrivit AFP.

În ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie. Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care-i caracterizează muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice este talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Producătorul american Quincy Jones a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât "vine de pe alta planetă", susţinând că este onorat de faptul că artista britanică cântă pe albumul său de cover-uri intitulat "Q: Soul Bossa Nostra".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici