Ana Patriciu, despre restaurantul pe care îl administrează: Se adresează amatorilor de gust

Cei care doresc să deguste Tămâioasa Românească produsă la Drăgăşani de guvernatorul Mugur Isărescu şi vor să experimenteze o "bucătărie tehno-emoţională" o pot face, de miercuri, şi în "restaurantul bancherilor", de a cărui administrare se ocupă Ana Patriciu, fiica cea mare a lui Dinu Patriciu.

635 afișări
Imaginea articolului Ana Patriciu, despre restaurantul pe care îl administrează: Se adresează amatorilor de gust

Ana Patriciu, despre restaurantul pe care îl administrează: Se adresează amatorilor de gust (Imagine: www.gandul.info)

Restaurantul Heritage a fost redeschis, după o investiţie de 500.000 de euro, făcută în ultimele şapte luni. Cea care se ocupă de administrarea restaurantului este Ana Patriciu, fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat român, potrivit Forbes România 500 de miliardari, având o avere estimată la 2,3 miliarde de euro, scrie "Gândul".

"Nu l-aş numi un restaurant exclusivist. Este pentru toată lumea. De aceea îi şi spunem noul Heritage. Este un restaurant care se adresează amatorilor de gust", a declarat într-un interviu pentru "Gândul" Ana Patriciu, care este şi reprezentanta acţionarilor Heritage.

Între acţionarii restaurantului se numără în prezent holdingul condus de Dinu Patriciu, cu 30% din acţiuni, Dorin Gherman, fostul preşedinte al Rompetrol cu 48% din acţiuni, precum şi trei dintre acţionarii iniţiali: Dan Pascariu, Catrinel Gheţea, Marian Popa.

"Cei care vor veni aici vor avea experienţa perfectă a gustului perfect. Gustul îl asigurăm prin parteneriatul cu Juan Amador, un bucătar de 3 stele Michelin, printre puţinii bucătari cu trei stele Michelin din lume. Atmosfera este dată de noul decor, fiecare cameră are un nou concept", a spus Ana Patriciu. Ea a adăugat că bucătarii, chelnerii şi picolii restaurantului au fost şcoliţi în străinătate, timp de aproape două luni. În total restaurantul are 25 de angajaţi.

"Bucătarul o numeşte o bucătărie tehno-emoţională, se bazează foarte mult pe ingrediente şi păstrarea tuturor caracteristicilor ingredientelor. Fiecare lucru ce se pune într-un fel de mâncare este foarte bine gândit. Al doilea ingredient nu poate decât să crească intensitatea ingredientului de bază", a precizat reprezentanta acţionarilor Heritage, pentru "Gândul".

La local vor lipsi preparatele tradiţionale româneşti. "Cred că această parte este bine acoperită în Bucureşti. Noi vrem să promovăm produsele româneşti, să începem să folosim mai multe ingrediente româneşti, dar păstrate în bucătăria pe care o face Juan Amador", a menţionat Ana Patriciu.

Aproximativ 80% dintre ingredientele folosite în restaurant sunt aduse din străinătate, în special din Germania şi Franţa. "Vrem să reducem acest nivel, prin creşterea ponderii ingredientelor din România", a adăugat fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu.

Ea a spus că bucătăria lui Juan Amador este un mix între bucătăria franceză, bucătăria spaniolă şi bucătăria germană. "Arhitectura farfuriei - este cea care integrează toate simţurile. Specialităţile lui Juan Amador trebuie «gustate» mai întâi vizual şi olfactiv", se arată pe website-ul restaurantului.

Ana Patriciu este de părere că vinul foarte bun nu trebuie neapărat să fie scump. "Depinde cu ce îl serveşti, depinde în ce moment al meniului îl începi. Nu preţul este cel care contează. La restaurant avem foarte multe vinuri foarte bune şi nu sunt la preţuri mari", a mai spus Ana Patriciu.

Preţurile vinurilor ce pot fi degustate variază între 100 de lei, pentru un vin de Vânju Mare, şi 8.250 de lei, pentru un vin exclusivist din Spania, potrivit meniului restaurantului.

"Avem vinuri româneşti, frantuzeşti, germane şi spaniole. Vrem să ne axăm mai mult pe vinurile româneşti. Bucătarul nostru şi somelierul urmează să aleagă mai multe vinuri româneşti pe care le vom putea servi clienţilor restaurantului nostru", a conchis Ana Patriciu.

În topul revistei "Forbes" pe 2011, Dinu Patriciu se află pe locul 540 între cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari. În prezent, Dinu Patriciu are investiţii în domeniul imobiliar, media, energie, bancar şi IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici