Ananas cu aromă de nucă de cocos, inventat în Australia

Specialiştii agronomi din Australia au anunţat că sunt pe punctul de a crea ananasul cu aromă de nucă de cocos, o varietate a fructului tropical care va primi numele de "Ananas AusFestival".

166 afișări
Imaginea articolului Ananas cu aromă de nucă de cocos, inventat în Australia

Ananas cu aromă de nucă de cocos, inventat în Australia (Imagine: Shutterstock)

Departamentul de stat pentru Agricultură din Queensland (sud-estul Australiei) a anunţat, miercuri, că specialiştii săi se află în ultima etapă de dezvoltare a noii varietăţi a fructului tropical.

"Testele de gust au demonstrat că soiul AusFestival este unul popular. Are o delicioasă aromă de nucă de cocos, pe care nu o găsiţi la niciun alt soi de ananas din Australia", a declarat, foarte serios, Garth Senewski, de profesie horticultor, pentru radioteleviziunea australiană ABC.

"Este dulce, uşor acrişor şi foarte zemos", a adăugat acesta.

Contactat de AFP, Departamentul pentru Agricultură al provinciei australiene a precizat că primele recolte care vor fi destinate comercializării vor fi obţinute cel mai devreme în doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici