Ancheta în cazul morţii rockerului Kurt Cobain ar putea fi redeschisă

Ancheta în cazul morţii rockerului Kurt Cobain ar putea fi redeschisă, în contextul în care un fost şef al Poliţiei din Seattle, care s-a ocupat de investigarea decesului solistului şi chitaristului trupei Nirvana, în 1994, a cerut autorităţilor să analizeze din nou acel dosar.

4075 afișări
Imaginea articolului Ancheta în cazul morţii rockerului Kurt Cobain ar putea fi redeschisă

Ancheta în cazul morţii rockerului Kurt Cobain ar putea fi redeschisă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Norm Stamper, şeful Poliţiei locale în anul 1994, atunci când Kurt Cobain a murit, recunoaşte că a avut mereu dubii în ceea ce priveşte cauza morţii starului rock şi, în prezent, consideră că a venit timpul să se ancheteze din nou cazul şi persoanele implicate în viaţa starului trupei Nirvana, informează contactmusic.com.

Stamper, care apare într-un nou documentar, "Soaked in Bleach", ce analizează în detaliu decesului lui Kurt Cobain, a declarat: "V-aş spune acum că, dacă aş fi şeful Poliţiei, aş redeschide această investigaţie".

Fostul şef al Poliţiei din Seattle spune că este de acord cu mai mulţi fani ai starului rock care consideră că solistul trupei Nirvana a fost asasinat.

"De fapt, ar trebui să studiem caracteristicile implicate în comportamentul indivizilor cheie care ar fi avut motive să-l vadă pe Kurt Cobain mort", a adăugat Norm Stamper. "Dacă, de fapt, Kurt Cobain a fost ucis, şi nu s-a sinucis, şi e posibil să aflăm asta, să ne fie ruşine că nu redeschidem cazul. În definitiv, aceasta era responsabilitatea noastră".

Kurt Cobain avea 27 de ani atunci când s-a sinucis prin împuşcare, pe 5 aprilie 1994, în vila lui din Seattle. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după trei zile. Genul de muzică rock foarte distorsionată, care aborda teme precum alienarea socială, a devenit un simbol al generaţiei X a anilor 1990 şi a dus la apariţia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.

Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are".

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici