Anchetă redeschisă, după acuzaţii de viol la adresa regizorului Luc Besson

Acuzaţiile de viol la adresa regizorului francez Luc Besson aduse de actriţa Sand Van Roy vor fi reanalizate, a decis un judecător de la o instanţă din Paris, potrivit Le Figaro.

1153 afișări
Imaginea articolului Anchetă redeschisă, după acuzaţii de viol la adresa regizorului Luc Besson

Scenă din filmul Leon, în regia lui Luc Besson

După o anchetă care a durat nouă luni, plângerea iniţală făcută de Sand Van Roy a fost clasată, pe 25 februarie, de Parchetul din Paris, din cauza probelor insuficiente.

Actriţa olandezo-belgiană a depus însă o nouă plângere, iar ancheta a fost redeschisă miercuri, a anunţat, vineri, avocatul acesteia.

Sand Van Roy l-a acuzat, în mai 2018, pe Besson că a violat-o într-un hotel din Paris, dar regizorul a fost anchetat abia în decembrie.

 

 

Avocatul lui Besson a declarat pentru publicaţia The Hollywood Reporter că acesta neagă în continuare acuzaţiile.

După plângerea iniţială depusă de Van Roy, alte opt femei l-au acuzat pe Besson de hărţuire sexuală şi viol.

Regizor, scenarist şi producător, Luc Besson, care are în spate o carieră de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul căreia a produs peste 50 de filme. Besson a început să scrie poveşti din plictiseală - se spune că a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" şi "Marele albastru" pe când era adolescent. Criticii îl identifică pe Besson drept o figură centrală a mişcării Cinéma du look (stil extrem de specific şi de vizual prezent în cinematografia anilor '80 - începutul anilor '90). "Metroul", "Marele albastru" şi "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei şcoli stilistice, care preferă stilul substanţei şi spectacolul poveştii. În ultimii ani, Besson a scris şi a produs nenumărate filme de acţiune, precum seriile "Taxi" şi "Curierul" şi peliculele "Sărutul Dragonului" şi "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici