Andreea Marin-Bănică: Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV

Andreea Marin-Bănică pregăteşte o carte despre cum să ne bucurăm de viaţă. Volumul pe care aceasta l-a coordonat se numeşte "Preţuieşte viaţa" şi va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, care se va desfăşura în perioada 19-23 noiembrie, la Bucureşti.

663 afișări
Imaginea articolului Andreea Marin-Bănică: Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV

Andreea Marin-Bănică: Nu fac în viaţă lucruri numai de dragul de a le bifa în CV

Rep.: Care e cel mai important lucru pe care l-aţi învăţat de la viaţă?

A.M.B.: Moderaţia. Faptul că fără echilibru, mai devreme sau mai târziu ajungi să dai greş, să pierzi, poate, ceea ce ţi-ai dorit mult şi ai ajuns să ai pentru un timp, dar n-ai avut înţelepciunea să şi păstrezi.

Rep.: Ce înseamnă, pentru dumneavoastră., să trăieşti, să celebrezi viaţa?

A.M.B.: Să încerci să faci din fiecare zi, atât cât îţi stă în putere, o mică sărbătoare. "Viaţa se cere mereu înzestrată" e o vorbă veche şi înţeleaptă. Lucrurile nu merg pe termen lung de la sine şi bucuriile în mod special sunt facute să dureze puţin. De multe ori, depinde doar de noi să fim artizanii propriilor zile cu soare în suflet sau măcar să nu stricăm ceea ce ni se dăruieşte.

Rep.: Au existat momente când aţi urât viaţa? Dacă da, ce v-a făcut să vă reîntoarceţi la ea?

A.M.B.: Sentimentul de ură nu prea e compatibil cu mine. E mult spus. Fireşte că atunci când am pierdut oameni dragi, de pildă, am avut un gust amar şi o durere care nu trece uşor. Dar firea mea optimistă, constructivă, a fost colacul de salvare.

Rep.: Implicaţi în acest proiect şi câţiva dintre cititorii blogului dumneavoastră. Fiindcă bănuiesc că a fost vorba de o alegere, de o triere, a fost o selecţie dificilă? Credeţi că şi viaţa poate fi privită ca o selecţie?

A.M.B.: Da, a fost o selecţie dificilă pentru că sunt sute de mesaje pe teme diverse pe care le-aş fi publicat în carte, dar a trebuit să aleg, fireşte. Şi chiar am cerut ajutorul colegilor mei pentru că mi-am dat seama că sunt subiectivă şi nu pot să decid între două mesaje pe aceeaşi temă, care mi se păreau deopotrivă bine scrise şi interesante. Da, viaţa e o selecţie, de alegerile noastre depinde uneori drumul pe care vom merge în continuare şi de aceea criteriile şi principile după care ne ghidam în viaţa sunt foarte importante.

Rep.: Mai intâi s-a scris o biografie a dumneavoastră, "Povestea succesului – Andreea Marin". Cum e să fiţi de cealaltă parte a baricadei, să scrieţi dumneavoastră o carte?

A.M.B.: Nu e uşor. Nu te simţi pe terenul tău, ai multe de spus şi nu ştii cu ce să începi, te îndoieşti de capacitatea ta de a transmite ceea e simţi... dar e frumos, în acelasi timp. E o provocare. Faptul că scriu în "Business Woman", că am o comunicare permanentă în meseria mea fie în scris, fie în interviuri cu oameni cu diverse preocupări şi abilităţi sau care trăiesc în diferite colţuri ale lumii mi-a deschis orizontul şi mă ajută în această situaţie.

Rep.: Care sunt transformările majore din viaţa dumneavoastră., de la momentul debutului la TVR Iaşi, până în acest moment, când aveti în plan o carte despre cum să iubim viaţa?

A.M.B.: Cea mai importantă dintre ele s-a întâmplat anul trecut, când am devenit mamă. Parcă totul a trecut în plan secund din acel moment. Înainte de asta, m-au marcat salturile în carieră şi schimbarea sufletească profundă din momentul în care mi-am unit destinul cu cel al lui Ştefan. În fond, dacă stai bine să te gândeşti, tot ce rămâne e ceea ce ai facut din dragoste.

(Interviu realizat de Ana-Maria Onisei, life@mediafax.ro)

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici