Angajaţi AVAS au solicitat adeverinţe pentru a obţine reducere de 25% la concertul AC/DC

Angajaţi ai AVAS au solicitat adeverinţe din partea instituţiei la care lucrează, pentru a obţine o reducere de 25 la sută din preţul biletului la concertul AC/DC din 16 mai, anul trecut, după ce Kamikaze a scris că va acorda bugetarilor o reducere de 25%.

134 afișări
Imaginea articolului Angajaţi AVAS au solicitat adeverinţe pentru a obţine reducere de 25% la concertul AC/DC

Angajaţi AVAS au solicitat adeverinţe pentru a obţine reducere de 25% la concertul AC/DC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui document publicat pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu, Bogdan Negrea, salariat al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu contract individual de muncă, pe perioadă nedeterminată, având funcţia de expert la Direcţia Insolvenţă din cadrul Direcţiei Generale Inssolvenţă, a solicitat o adeverinţă "pentru a-i servi la obţinerea unei reduceri de 25 la sută din preţul biletului la concertul AC/DC din data de 16.05.2010".

Pe de altă parte, Valentin Vasiloiu, directorul Eventim, firma care s-a ocupat de vânzarea biletelor pentru eveniment, a declarat pentru MEDIAFAX că firma sa nu a practicat niciun fel de reducere specială.

Ulterior apariţiei documentului, AVAS a dat publicităţii un comunicat în care confirma că doi angajaţi au solicitat asemenea adeverinţe prezentând un articol din revista Kamikaze, în care erau menţionate asemenea reduceri.

"Ca urmare a solicitării primite de la doi angajaţi ai Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, instituţia a eliberat două adeverinţe care certificau calitatea de angajaţi a acestora şi precizau scopul pentru care urmează a fi folosite", se arată în comunicatul AVAS remis MEDIAFAX.

"Cei doi salariaţi ai AVAS au solicitat eliberarea unor adeverinţe din care să reiasă calitatea de angajaţi ai instituţiei, arătând că acestea le sunt necesare pentru obţinerea unei reduceri de 25% din suma biletului la concertul AC/DC din 16.05.2010. Solicitarea a fost argumentată prin prezentarea unui extras din publicaţia Kamikaze din 12 mai 2010 care oferea această reducere pensionarilor şi angajaţilor la stat, pe baza prezentării talonului de pensie, respectiv a unei adeverinţe de la angajator", se mai arată în document.

Totodată, AVAS precizează că nu a avut nicio legătură cu reducerea de 25% oferită de către publicaţia Kamikaze şi nici nu a făcut niciun demers în acest sens.

"Menţionăm ca AVAS-ul are obligaţia sa elibereze adeverinţe de salariat pentru toţi angajaţii instituţiei care solicită acest lucru, la fel ca orice instituţie a statului sau privată", menţiona instituţia.

În materialul Kamikaze intitulat "Kamikaze ajută sectorul de stat şi pensionarii care merg la AC/DC!" anunţa că persoanele din aceste categorii sociale care vin cu biletul la concert la redacţia revistei vor beneficia de o reducere de 25 la sută. "Vino cu biletul la redacţia Kamikaze şi, dacă ne dovedeşti că eşti angajat la stat, îţi vom returna 25% din cât ai dat pe el. În caz că eşti pensionar, ia cu tine ultimul talon (din care să rezulte că nu ai pensia mai mare de 1.500 de lei), vino la redacţie şi îţi vom da 15% din biletul la concert", se arată în materialul revistei.

Potrivit unei declaraţii de avere din aprilie 2009, postată pe site-ul AVAS, Bogdan Negrea are un apartament, un autoturism Opel din 2000, un Mercedes din 1998 şi două motociclete Honda şi Suzuki, din 2005, respectiv din 2007. De asemenea, în 2009, acesta avea un cont de 74.000 de lei şi datorii de 55.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici