Angela Gheorghiu divorţează de soţul ei, Roberto Alagna - VIDEO

Soprana Angela Gheorghiu transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că în urmă cu câteva luni a intentat divorţul de soţul ei, Roberto Alagna, pentru că, "deşi a încercat să acorde încă o şansă căsniciei lor, nu a reuşit".

3379 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu divorţează de soţul ei, Roberto Alagna - VIDEO

Angela Gheorghiu divorţează de soţul ei, Roberto Alagna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Angela Gheorghiu declară că în ultimii doi ani a trăit separată de Roberto Alagna. Deşi a încercat să acorde încă o şansă căsniciei lor, nu a reuşit. Cu câteva luni în urmă a intentat divorţul, aşteptând acum finalizarea acestui demers. Doamna Gheorghiu înţelege că Roberto Alagna este iritat din cauza acestei situaţii. În ceea ce o priveşte, Angela Gheorghiu doreşte să îşi trăiască mai departe viaţa în linişte şi demnitate", se arată în comunicatul Biroului de presă al sopranei Angela Gheorghiu.

Reacţia cunoscutei soprane vine în urma declaraţiilor pe care soţul ei, Roberto Alagna, le-a făcut, în presa străină, referindu-se la viaţa cuplului şi la decizia lor de a se separa.

Tenorul francez de origine italiană Roberto Alagna a declarat într-un interviu acordat ziarului francez Le Figaro că el şi soţia sa s-au separat, decizie care îl face "senin şi mulţumit". Pe de altă parte, acesta declară că "Angela (Gheorghiu, n.r.) nu vrea să audă de divorţ". "Vom vedea. Important este ca ea să fie fericită şi să aibă forţa de a urca pe scenă", a adăugat Roberto Alagna, în interviul din Le Figaro.

Totodată, într-un interviu acordat ziarului britanic The Independent, Roberto Alagna a declarat că, în continuare, el şi soţia sa nu îşi mai vorbesc, adăugând însă că o va iubi mereu.

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna

În prezent, diva "La Gheorghiu" se află la New York şi cei doi nu mai păstrează contactul. Ea ar fi trebuit să i se alăture pentru o serie de spectacole cu opera "Carmen", la The Metropolitan Opera, însă s-a retras. "Îi respect dorinţa", spune el, însă zâmbetul pe care-l are nu-i poate ascunde tristeţea, notează The Independent. "Accept asta, dar o voi iubi mereu", mai spune Alagna în interviul pentru ziarul britanic.

În primăvara acestui an, celebrul tenor, care revenise pe scena Operei Covent Garden după o pauză de cinci ani, a mărturisit că nu mai vorbeşte cu soţia lui nici măcar prin SMS-uri. El a profitat de acea ocazie pentru a anunţa, în mod oficial, că intenţionează să îşi separe cariera artistică de cea a soţiei sale.

Declarând că soţia lui este "o persoană minunată" şi că s-a simţit "ca în al nouălea cer cântând alături de ea", Roberto Alagna a precizat că singurele proiecte muzicale la care va mai participa alături de soprana Angela Gheorghiu vor fi "Carmen", la Metropolitan Opera din New York, şi o operă de Puccini, la Covent Garden din Londra, după care carierele lor se vor despărţi.

Angela Gheorghiu divorţează de soţul ei, Roberto Alagna (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

De cealaltă parte, Angela Gheorghiu a spus într-un interviu, publicat în septembrie, tot de The Independent, că Roberto Alagna este gelos din cauza noii colaborări a soţiei sale cu tenorul german Jonas Kaufmann. "Am început să cânt cu alţii şi în mintea lui Roberto e gelozie. Sunt o bună colegă, încerc să îl susţin. Dar în acelaşi timp sunt o cântăreaţă de operă şi vreau un rezultat bun cu toată lumea - dacă alţii vor să cânte cu mine, încerc să le ofer acelaşi lucru", a spus soprana.

Întrebată ce va face să rezolve această situaţie, Angela Gheorghiu a răspuns că nu va face nimic. "Spectacolul trebuie să continue, viaţa trebuie să continue. Eu trebuie să mă simt liberă. Problema este că suntem căsătoriţi şi el gândeşte «Trebuie să fac totul cu Angela». Este un cântăreţ foarte bun şi nu îl trădez, dar trebuie să accepte că voi cânta cu mai mulţi oameni", a spus ea.

Gheorghiu a precizat, după ce reporterul a sugerat că soluţia ar putea fi o vacanţă, că soţul ei nu îşi ia niciodată vacanţe. "În 15 ani, am avut o singură vacanţă cu el - în Mexic -, a fost raiul pe pământ. E atât de preocupat de cariera lui încât nu se opreşte", a explicat ea.

The Independent mai scria că Angela Gheorghiu se pregăteşte cu o "meticulozitate fanatică" pentru fiecare nou rol, la Geneva, unde ea şi Alagna le-au crescut pe Ioana, fiica orfană a surorii ei care a decedat într-un accident de maşină, în 1996, şi pe Ornella, fiica lui din prima căsătorie.

Viaţa cuplului este foarte agitată, cei doi artişti călătorind extrem de mult, între reşedinţele lor din Franţa, România şi Elveţia. Potrivit presei britanice, limba în care cei doi artişti îşi vorbesc este limba română, despre care Roberto Alagna a mărturisit că a reuşit să o înveţe foarte repede.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, cel mai vândut artist de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici