Angelina Jolie, cea mai bine plătită actriţă (Galerie Foto)

Angelina Jolie s-a plasat pe primul loc în topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood, compilat de publicaţia Hollywood Reporter, după ce a dovedit încă o dată, cu pelicula "Wanted", că poate combina rolurile din filmele de acţiune cu cele mult mai serioase.

58 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie, cea mai bine plătită actriţă (Galerie Foto)

Angelina Jolie, cea mai bine plătită actriţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Topul celor mai bine plătite actriţe reflectă şi scăderea salariilor luate de acestea, precum şi faptul că femeile sunt mai prost plătite la Hollywood decât bărbaţii.

GALERIE FOTO

Jolie, care are 33 de ani, a primit 15 milioane de dolari pentru rolul din "Wanted" şi ar putea obţine alte 20 de milioane pentru a juca într-o continuare a peliculei.

Angelina Jolie a mai jucat recent în roluri dramatice, în "A Mighty Heart" (2007) şi "Changeling" (2008). Mamă a şase copii şi parteneră de viaţă a actorului Brad Pitt, Jolie spunea, în noiembrie, că este posibil să renunţe la actorie pentru a petrece mai mult timp cu familia.

Pe de altă partea, actriţa Julia Roberts, în vârstă de 41 de ani, s-a situat pe poziţia a doua a clasamentului, după o lungă absenţă de pe ecrane şi după ce a primit peste 15 milioane de dolari pentru a juca în "Duplicity", film care va ieşi pe piaţă anul viitor.

Sumele primite de actorii de la Hollywood au scăzut şi ele. Excepţie face Will Smith, starul blockbuster-urilor "Hancock" şi "I Am Legend", care a câştigat circa 25 de milione pentru fiecare dintre aceste filme. "Onorariile primite de toţi ceilalţi actori au scăzut", a declarat un impresar hollywoodian.

Reese Witherspoon (32 de ani), care a ocupat prima poziţie a topului în 2007, după ce a luat Oscarul pentru "Walk the Line" în 2005, a ocupat poziţia a treia a clasamentului, cu 14 milioane de dolari câştigaţi pentru rolul din comedia "Four Christmases", lansată săptămâna trecută.

Cameron Diaz, Katherine Heigl, Kate Hudson, Anne Hathaway şi Jennifer Aniston au intrat şi ele în clasament, Aniston câştigând peste opt milioane de dolari pentru comedia "Marley & Me", care va intra în cinematografe de Crăciun.

Staruri importante precum Halle Berry şi Nicole Kidman - ambele premiate cu Oscar - nu se mai află în rândul celor care obţin onorarii de 10 milioane de dolari pe film.

Pe de altă parte, Brad Pitt şi Johnny Depp continuă să aibă cote importante, primind 15-20 de milioane de dolari pe film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici