Angelina Jolie şi Brad Pitt se implică în campania de ajutorare a victimelor cutremurului din Haiti

Actorii americani Angelina Jolie şi Brad Pitt au declarat că se vor implica în campania de ajutorare a victimelor cutremurului produs, marţi, în Haiti, organizată de fundaţia cântăreţului Wyclef Jean, informează Entertainment Tonight în ediţia electronică.

114 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi Brad Pitt se implică în campania de ajutorare a victimelor cutremurului din Haiti

Angelina Jolie şi Brad Pitt se implică în campania de ajutorare a victimelor cutremurului din Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul cuplu de la Hollywood, cunoscut pentru implicarea în numeroase acţiuni umanitare, a declarat: "Suntem şocaţi de veştile primite din Haiti. Vom colabora cu bunul nostru prieten Wyclef Jean pentru a susţine eforturile umanitare de pe insulă şi pentru a ajuta persoanele rănite, care au rămas fără adăpost".

Angelina Jolie şi Brad Pitt au călătorit de mai multe ori în Haiti în anii trecuţi, cu ocazia acţiunilor umanitare organizate de fundaţia Yele Haiti, înfiinţată de Wyclef Jean.

Angelina Jolie este de mai mulţi ani ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU. Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru această agenţie, în 2001.

Jolie şi Pitt s-au implicat foarte mult în campania de reconstrucţie a cartierului Lower 9th Ward din New Orleans, devastat de uraganul Katrina. Mii de oameni şi-au pierdut casele din cauza acestui uragan, care a inundat aproximativ 80 la sută din New Orleans. Circa 1.500 de persoane au murit în urma dezastrului, care a produs pagube de circa 80 de miliarde de dolari.

În 2007, Brad Pitt a lansat campania "Make It Right", pentru reconstrucţia caselor devastate de uraganul Katrina, în 2005. Brad Pitt, în vârstă de 46 de ani, a colaborat cu o echipă de arhitecţi pentru a construi în această regiune mai multe case ecologice, rezistente şi la un preţ accesibil. Pitt a explicat faptul că aceste case redefinesc conceptul de "locuinţe accesibile" şi că reprezintă un punct solid de pornire pentru demararea unor proiecte mai mari, pe plan global.

Celebrul cuplu de la Hollywood, renumit pentru donaţiile generoase, a înfiinţat în 2006 fundaţia Jolie-Pitt, cu scopul de a susţine diverse cauze umanitare. Fundaţia Jolie-Pitt a donat peste 6,8 milioane de dolari în scopuri caritabile în 2008.

Cântăreţul de hip hop Wyclef Jean, vedetă a fostului grup Refugees, merge regulat în ţara sa natală, în calitate de ambasador al bunăvoinţei. Împreună cu fundaţia Yele Haïti, el a finanţat studii pentru mai multe sute de tineri haitieni şi a luat parte la finanţarea mai multor programe umanitare.

Un cutremur puternic de 7 grade s-a produs marţi, cu puţin timp înainte de ora locală 17.00 (24.00 ora României), în apropiere de capitala Haiti, Port-au-Prince. Acesta a fost urmat de două replici puternice, de 5,9 grade şi, respectiv, 5,5 grade, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici