Angelina Jolie şi Brad Pitt se lansează în industria vinurilor

Actorii americani Angelina Jolie şi Brad Pitt se alătură unei liste impresionante de celebrităţi care au investit în industria vinurilor, lansându-şi propria marcă de vin rosé, produs pe domeniul lor din sudul Franţei.

382 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi Brad Pitt se lansează în industria vinurilor

Angelina Jolie şi Brad Pitt se lansează în industria vinurilor (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Cei doi actori americani s-au asociat cu o familie de viticultori francezi, Perrin, pentru a produce vinul "Miraval Côtes de Provence", denumit astfel după numele proprietăţii pe care au achiziţionat-o în 2008, cu aproximativ 40 de milioane de euro.

Aflat în apropiere de satul Brignoles, castelul lor din secolul al XVII-lea, care le serveşte pe post de reşedinţă de vară, este înconjurat de un teren de 500 de hectare, dintre care 50-60 de hectare sunt acoperite cu viţă-de-vie.

Marc Perrin doreşte să producă 150.000 de sticle de vin rosé în primul an. Mai târziu, domeniul va produce şi vinuri roşii şi albe. În Franţa, vinul rosé "Miraval Côtes de Provence" va costa în jur de 15 euro.

Lansându-se în industria vinurilor, celebrul cuplu hollywoodian se alătură unei liste impresionante de staruri care au investit în vinuri, pentru imagine, din interese financiare sau din pasiune.

Printre aceştia se află fostul campion german de Formula 1, Michael Schumacher, care deţine şi el un domeniu în sudul Franţei, la Saint-Raphaël.

Cel mai cunoscut actor-viticultor este probabil francezul Gérard Depardieu, un pasionat, care deţine mai multe vii în regiunile Bordeaux, Anjou şi Languedoc.

Fotbalistul David Beckham este şi el proprietarul unui domeniu din sudul Franţei, iar cântăreţul Sting produce un vin Chianti denumit "Il Serrestori" pe proprietatea sa din Toscana. De altfel, site-ul mesvignes.com a realizat în 2009 un catalog al actorilor şi sportivilor care sunt interesaţi de industria vinurilor.

Cineastul Francis Ford Coppola posedă un domeniu, Niebaum-Coppola, din 1975, la Rutherford în California. Soţia sa, Eleanor, şi fiul lor Roman participă în mod activ la gestionarea domeniului viticol. Cineastul a botezat mai multe dintre vinurile pe care le produce cu numele fiicei sale Sofia.

Cântăreaţa Madonna este coproprietară, alături de tatăl ei Tony Ciccone, a domeniului Ciccone Vineyards din Suttons Bays în statul Michigan, care produce vinuri din sortimentele pinot blanc şi chardonnay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici