Angelina Jolie va turna în Australia cel de-al doilea film din cariera ei de regizoare

Actriţa americană Angelina Jolie va turna cel de-al doilea film din cariera ei de regizoare, intitulat "Unbroken", în oraşul Sydney şi în câteva regiuni rurale din statul australian New South Wales, au anunţat marţi autorităţile locale.

259 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie va turna în Australia cel de-al doilea film din cariera ei de regizoare

Angelina Jolie va turna în Australia cel de-al doilea film din cariera ei de regizoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest film, a cărui acţiune se desfăşoară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este al doilea film din cariera regizorală a actriţei Angelina Jolie. Primul film pe care vedeta americană l-a regizat, "In the Land of Blood and Honey", în 2011, a fost salutat de critica de specialitate.

În ultimele săptămâni, celebra actriţă s-a aflat la Sydney alături de copiii ei, căutând cele mai potrivite zone în care să îşi filmeze noul proiect cinematografic.

Andrew Stoner, vice-premier ministru al statului New South Wales, a spus că prin acest film studioul Universal Pictures va injecta mai multe milioane de dolari în economia locală şi va contribui la înfiinţarea unui număr de aproape 300 de locuri de muncă pentru echipa de filmare, pe lângă cele ocazionate de organizarea castingului şi a personalului auxiliar.

"Unbroken", adaptat după bestseller scris de Lauren Hillenbrand, va descrie viaţa lui Louis (Louie) Zamperini, un locotenent din aviaţa americană - US Air Force.

Acest veteran de război s-a înrolat în armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Berlin în 1936. În 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi a lăsat în urmă doar trei supravieţuitori. Aceştia au plutit în derivă timp de 47 de zile pe o plută improvizată înainte de a ajunge pe o insulă japoneză unde au fost luaţi prizonieri. Zamperini, care trăieşte şi are vârsta de 96 de ani, a fost închis doi ani în mai multe lagăre, în care a fost torturat de gardienii săi japonezi.

Scenariul filmului "Unbroken" a fost scris de fraţii Coen, pe baza unei prime schiţe scrise de William Nicholson. Rolul lui Louis Zamperini va fi interpretat de Jack O'Connell, devenit cunoscut graţie serialului britanic "Skins".

Filmul "Unbroken", din distribuţia căruia mai fac parte Garrett Hedlund, Domhnall Gleeson şi Finn Wittrock, va fi lansat pe marile ecrane pe 25 decembrie 2014.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" şi "Kung Fu Panda". Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria "cel mai bun film străin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici