Anjelica Huston, onorată la Festivalul de Film de la Locarno (Video)

Actriţa americană Anjelica Huston este invitată specială la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno (6 - 16 august), unde va primi un Premiu de Excelenţă, informează variety.com.

145 afișări
Imaginea articolului Anjelica Huston, onorată la Festivalul de Film de la Locarno (Video)

Anjelica Huston, onorată la Festivalul de Film de la Locarno (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Locarno va onora cariera cinematografică a Anjelicăi Huston cu un Premiu de Excelenţă, ce va fi înmânat actriţei pe 9 august, la Piazza Grande.

Potrivit sursei citate, după festivitatea de premiere, Huston va asista la proiecţia în premieră europeană a celui mai recent film al ei, o comedie neagră intitulată "Choke".

În "Choke", în regia lui Clark Gregg, bazat pe romanul cu acelaşi titlu de Chuck Palahniuk, Huston joacă rolul unei mame a unui dependent de sex, interpretat de actorul Sam Rockwell.

Filmul a făcut vâlvă la Festivalul de la Sundance, unde a câştigat Premiul Special al Juriului.

Huston a fost lăudată pentru "capacitatea de adaptare şi prezenţa impozantă pe marele ecran" de directorul artistic al Festivalului de la Locarno, Frederic Maire.

Printre premiile câştigate de Anjelica Huston, în vârstă de 57 de ani, se numără un Oscar, pentru rolul din "Onoarea familiei Prizzi" (1985), şi un Glob de Aur, pentru "Îngeri de Oţel" (2004).

Huston a jucat în filme devenite celebre precum "Poştaşul sună întotdeauna de două ori" (1981), "Vrăjitoarele" (1990), "Familia Adams" (1991), "Agnes Browne" (1999), "O familie genială" (2001).

Printre câştigătorii din anii anteriori ai Premiului de Excelenţă se numără Susan Sarandon, John Malkovich şi Willem Dafoe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici