Anne Hathaway: M-am distrat foarte mult interpretând rolul Catwoman

Actriţa Anne Hathaway a vorbit, într-un interviu acordat ProTV Magazin, despre experienţa sa de pe platourile filmului "Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", precizând că s-a distrat foarte mult interpretând rolul Catwoman.

306 afișări
Imaginea articolului Anne Hathaway: M-am distrat foarte mult interpretând rolul Catwoman

Anne Hathaway: M-am distrat foarte mult interpretând rolul Catwoman

Întrebată cum a fost să joace rolul unui personaj atât de atrăgător, interpretat de mai multe ori, de-a lungul anilor, de actriţe extraordinare, Anne Hathaway a spus: "Când am acceptat rolul şi am început filmările, nu m-am gândit nicio clipă la istoricul cinematografic al lui Catwoman. M-am concentrat să redau esenţa personajului din benzile desenate. La început, nu ştiam nimic despre acestea, aşa că m-am apucat serios de documentare. Am simţit cea mai mare presiune la integrarea acestui nou personaj în poveste. Trebuia să îl fac să pară că a trăit în Gotham dintotdeauna, dar nu a fost relevant până în acest punct al poveştii. Deci, apartenenţa la întreaga poveste a lui Chris Nolan a fost cea mai grea încercare pentru mine".

Ea a precizat că o percepe pe Selina Kyle/ Catwoman "mai degrabă ca pe o mincinoasă" şi ca pe "o persoană foarte schimbătoare".

"M-am distrat foarte mult interpretând Catwoman. Mi-a plăcut să joc rolul unei persoane egoiste sau pe care nu o interesează ce părere au alţii despre ea. Eu şi regizorul Chris Nolan am discutat foarte mult despre comportamentul ei, pentru că nu prea are un cod de conduită. Nu are criterii clar stabilite despre ce e bun şi ce e rău. Trăieşte o viaţă plină de nuanţe, iar mie mi-a plăcut să îi construiesc personalitatea şi povestea. Deşi nu este în rolul principal, am vrut ca publicul să fie familiarizat cu ea şi să înţeleagă de ce trecutul i-a schimbat destinul", a spus Anne Hathaway  pentru ProTV Magazin.

Actriţa a mai spus că a avut mari emoţii la filmării, din cauză că era nouă în echipă. "Nu ştiam cum va fi interacţiunea cu regizorul şi cât de sociabil va fi el. Însă ne-am înţeles de minune, iar actorii din distribuţie au fost extrem de deschişi. Am povestit multe şi am primit sfaturi foarte bune de la ei. Mi-ar plăcea să mai lucrez cu Chris Nolan", a spus actriţa.

Totodată, ea a spus că regizorul Christopher Nolan "este o persoană minunată". "Are o sclipire de geniu şi, din această cauză, mă aşteptam iniţial să aibă o personalitate neplăcută. Nu ştiu de ce am crezut asta. Chris este un om foarte profund şi cu un caracter minunat. Colaborarea cu el a fost o plăcere", a spus actriţa.

Întrebată cum s-a descurcat cu scenele de luptă, în care a trebuit să poarte costume speciale, Anne Hathaway a spus: "(...) aş vrea să spun câteva cuvinte despre măşti. Pentru Selina, Catwoman nu este o persoană total diferită de ea. Nu îşi spune niciodată Catwoman. Este o amprentă pe care Gotham a pus-o asupra ei. Poartă costumul de piele ca pe o uniformă. E genul de om care nu se ascunde în spatele unei măşti. Selina are multe identităţi, dar nu se regăseşte în niciuna. A fost amuzant să redau acest aspect. Purtând o mască, a trebuit să muncesc pentru ca ochii mei să fie mult mai expresivi în comparaţie cu restul feţei. De asemenea, limbajul corpului şi replicile erau foarte directe, cât să nu creeze confuzie. Cu toate acestea, costumul restrictiv m-a făcut să înţeleg mult mai bine personajele. M-am amuzat mult urmărindu-i la filmări pe Tom Hardy şi Christian Bale, pentru că nu se înţelegea nimic din ce spunea primul, iar cel de-al doilea nu auzea nimic. A fost ca jocul "Telefonul fără fir" pentru că discuţia începea pe o anumită temă, iar la final se ajungea la un subiect complet diferit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici