Annie Leibovitz şi-a vândut proprietăţile din New York pentru a evita falimentul

Fotografa americană Annie Leibovitz şi-a vândut trei proprietăţi din New York cu suma de 28,5 milioane de dolari, încercând astfel să evite falimentul şi să îşi revină după problemele financiare grave cu care s-a confruntat în ultimii ani.

148 afișări
Imaginea articolului Annie Leibovitz şi-a vândut proprietăţile din New York pentru a evita falimentul

Annie Leibovitz şi-a vândut proprietăţile din New York pentru a evita falimentul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebra fotografă ceruse iniţial un preţ de 33 de milioane de dolari pentru atelierul ei, reşedinţa ei principală şi o casă de vacanţă din Greenwich Village, un cartier din Manhattan, însă a fost de acord să reducă preţul la 28,5 milioane de dolari, după ce a găsit un cumpărător interesat de toate cele trei proprietăţi care nu sunt conectate între ele, informează contactmusic.com.

Annie Leibovitz, care a fotografiat staruri precum John Lennon, Angelina Jolie, Demi Moore şi Miley Cyrus, a încercat iniţial să vândă cele trei proprietăţi în 2009, pentru a achita datoria de 24 de milioane de dolari pe care o avea la Art Capital Group, o societate financiară care îi împrumutase bani, în decembrie 2008, în schimbul unei ipoteci asupra fotografiilor şi bunurilor ei imobiliare.

Ulterior, în martie 2010, Annie Leibovitz a încheiat o înţelegere cu societatea de investiţii Colony Capital cu sediul general în Los Angeles, care să o ajute pe artistă să îşi eşaloneze şi să îşi achite toate datoriile şi să îşi salveze astfel cariera. În prezent, celebra fotografă se pregăteşte să se mute într-o nouă locuinţă, mult mai modestă, dar care este mai bine adaptată la noua ei situaţie financiară.

Considerată drept unul dintre cei mai buni fotografi portretişti contemporani, Annie Leibovitz s-a specializat în fotografierea celebrităţilor şi, uneori, în crearea controverselor.

De la John Lennon şi Yoko Ono, fotografiaţi goi, cu doar câteva ore înainte de asasinarea cântăreţului britanic, în 1980, la regina Elizabeth a Marii Britanii sau Demi Moore, care a pozat în timp ce era însărcinată, pe coperta Vanity Fair, cu greu poate fi găsită o persoană celebră care să nu fi trecut prin faţa obiectivului lui Annie Leibovitz, care a debutat în lumea fotografiei într-un număr al revistei Rolling Stone, în 1970.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici