Annie Lennox, desemnată ambasadoare a bunăvoinţei din partea ONUSIDA

Cântăreaţa scoţiană Annie Lennox a fost numită, miercuri, ambasadoare a bunăvoinţei din partea ONUSIDA, programul Organizaţiei Naţiunilor Unite de luptă împotriva maladiei SIDA, informează accesshollywood.com.

15 afișări
Imaginea articolului Annie Lennox, desemnată ambasadoare a bunăvoinţei din partea ONUSIDA

Annie Lennox, desemnată ambasadoare a bunăvoinţei din partea ONUSIDA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa scoţiană a declarat că doreşte să lupte împotriva "brutalităţii zilnice cu care se confruntă milioane de femei" suferind de această maladie pe plan mondial.

Annie Lennox, în vârstă de 55 de ani, a devenit celebră în calitate de solistă a grupului The Eurythmics, a cărui piesă "Sweet Dreams" a ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale din Statele Unite ale Americii în 1983.

De atunci, cântăreaţa scoţiană a început o carieră solo şi a devenit o activistă a cărei voce se face adeseori auzită în diverse chestiuni politice şi sociale.

Lennox a pus, în primăvara anului 2007, bazele campaniei SING, invitând 23 de cântăreţe să înregistreze un disc împreună. Încasările au fost folosite pentru cumpărarea de medicamente, educarea şi protejarea femeilor şi copiilor împotriva maladiei SIDA.

Grupul pop Eurythmics, format în anii '80 de Lennox alături de Dave Stewart, nu s-a destrămat niciodată oficial, însă Lennox s-a distanţat de partenerul său muzical în anii '90, când a continuat cu succes o carieră solo.

Lennox şi Stewart s-au reunit în 1999, când au lansat albumul "Peace", urmat de un turneu.

Annie Lennox a fost desemnată "Femeia Păcii pe anul 2009", pentru angajamentul dovedit în lupta contra maladiei SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici