"Anticristul", de Lars Von Trier, pe marile ecrane româneşti, din 26 martie - VIDEO

Controversatul film "Anticristul/ Antichrist", de Lars Von Trier, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 26 martie, informează distribuitorul, Transilvania Film.

150 afișări
Imaginea articolului "Anticristul", de Lars Von Trier, pe marile ecrane româneşti, din 26 martie - VIDEO

"Anticristul", de Lars Von Trier, pe marile ecrane româneşti, din 26 martie

Catalogat de publicaţia The Sunday Telegraph drept "cel mai şocant film din istoria Festivalului de la Cannes", "Anticristul" a stârnit reacţii extreme în rândul criticii şi al publicului, fiind puternic apreciat sau dimpotrivă, aspru criticat. Von Trier a mărturisit, în mai multe interviuri, că a început să lucreze la "Anticrist" înainte de a se reface după o depresie foarte puternică.

Publicaţia The Telegraph titra, anul trecut, ulterior premierei de la Festivalul de Film de la Cannes: "Pelicula lui Von Trier este genială şi de aceea trebuie să o vedeţi", în timp ce The Guardian descria revenirea regizorului pe marile ecrane ca fiind "inumană".

Nu în ultimul rând, criticul Roger Ebert se declara impresionat de opera lui Lars Von Trier: "Un film puternic. Profunzimea lui e cutremurătoare. Von Trier m-a zguduit".

Filmul spune povestea unui cuplu îndurerat care se retrage la o cabană, după moartea singurului copil. Acolo, însă, lucrurile se vor înrăutăţi. "Antichrist" a primit un anti-premiu din partea juriului ecumenic de la Cannes, pentru misoginism. Filmul a mai fost distins în 2009 cu premiul pentru cea mai bună actriţă (Charlotte Gainsbourg), tot pe Croazetă, precum şi cu trofeul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine (Anthony Dod Mantle). Filmul a putut fi vizionat şi la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în vara anului trecut.

Lars Von Trier este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, dar şi un personaj straniu, în lumea cinematografiei. Cu filme care tratează tema anxietăţii, a sacrificiului şi a iubirii, regizorul danez este un răsfăţat al festivalurilor, în special al Festivalului de la Cannes.

A câştigat premiul juriului, pe Croazetă, în 1996, cu "Breaking the Waves", film în care Emily Watson face unul dintre cele mai bune debuturi pe peliculă. Doi ani mai târziu prezintă, în competiţia aceluiaşi festival, unul dintre filmele sale cult, "Idioţii", pentru ca, în 2000, să îşi adjudece Palme d'Or cu "Dancer in the Dark" (care a avut-o în rol principal pe cântăreaţa Bjork). În 2003, a revenit la Cannes, cu un nou film despe sacrificiu, "Dogville", care are în prim-plan o femeie abuzată, Grace, jucată de Nicole Kidman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici