Antonescu nu se omoară după Aerosmith, preferă AC/DC

Liderul PNL a povestit pentru Stirileprotv.ro despre preferinţele muzicale, spunând că "rămâne prizonierul generaţiei" din care face parte şi evocând muzica anilor 70-80.

47 afișări
Imaginea articolului Antonescu nu se omoară după Aerosmith, preferă AC/DC

Antonescu nu se omoară după Aerosmith, preferă AC/DC (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Nu sunt cantonat... sunt deschis către genuri muzicale şi pănă la urmă şi războiul acesta cu manelele care văd că prinde o dimensiune politică. Nu vreau să fiu înţeles greşit. Eu am o problemă cu manelele, n-am o problemă cu cei care ascultă manele. Adică manelele sunt kitsch. Muzica populară, ţigănească, turcească, grecească, originalele după care se fac manelele sunt foarte în regulă. Sunt armonioase, melodioase. Îmi plac, n-am o problemă. Am o problemă cu această decădere, până la urmă, cu această copie de prost gust care este maneaua", a spus Antonescu pentru Stirileprotv.ro.

"Domnul Băsescu exagerează când spune 99% dar e o realitate de la care pesemne pleacă şi anume că mult mai mulţi oameni decât o declară ascultă manele la o adică. Şi, până la urmă, manelele invadează petrecerile, nunţile, botezurile. (...) E clar că dacă vrei să nu-ţi apară la un moment dat manele trebuie să vorbeşti cu muzicanţii şi să le spui «Manele nu!» că altfel ele vin. E aproape un reflex. Şi veţi constata la multe asdemenea împrejurări că deşi se începe cu O sole mio la momentul potrivit după ce s-a consumat destul, (manelele, n.red.) fac ravagii".

Pe de altă parte, Crin Antonescu spune despre Eric Clapton că este "un monument" în schimb declară că "nu se omoară" după Aerosmith.

Întrebat dacă ar trebui să aleagă unul dintre concertele pe care le vor susţine în România anul acesta Eric Clapton, Aerosmith şi AC/DC, Antonescu spune că ar alege AC/DC.


"Descoperirea AC/DC a fost pentru mine foarte spectaculoasă. Când credeam că nu se mai poate nimic în materie de hard-rock, am descoperit muzica celor de la AC/DC. Ceea ce pentru băutorii de tărie este palincă dublu rafinată, băutura pură, aşa este AC/DC", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii februarie, la prezentarea unui raport privind situaţia romilor, că aceştia nu sunt respinşi de societate şi a menţionat că mulţi români apreciază obiceiurile, cântece şi soliştii acestei etnii.

"Cred că la 99% dintre românii care nu aparţin unei etnii, le plac cântecele romilor, le plac nunţile făcute de romi, le place să audă, poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă mă gândesc de la Adi Minune până la oricine, le plac manelele...", a declarat atunci Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici