Apărarea lui Polanski i-ar putea intenta proces actriţei care susţine că a fost abuzată de cineast

Un avocat al lui Roman Polanski a declarat, pentru postul francez i-Tele, că cineastul a fost "absolut uimit" de acuzaţiile de abuz sexual exprimate recent de actriţa britanică Charlotte Lewis şi că dacă aceasta continuă să facă astfel de afirmaţii va fi, probabil, dată în judecată.

15 afișări
Imaginea articolului Apărarea lui Polanski i-ar putea intenta proces actriţei care susţine că a fost abuzată de cineast

Apărarea lui Polanski i-ar putea intenta proces actriţei care susţine că a fost abuzată de cineast (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul Roman Polanski a fost acuzat, vineri, de actriţa britanică Charlotte Lewis de abuz sexual, conform acesteia cineastul forţând-o să întreţină relaţii sexuale cu el în urmă cu aproape 30 de ani.

Potrivit avocatului Georges Kiejman, dacă actriţa repetă aceste afirmaţii, echipa care se ocupă de apărarea lui Polanski, aflat în arest la domiciliu în Elveţia pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, va intenta un proces împotriva sa.

Totodată, un purtător de cuvânt al echipei de avocaţi care se ocupă de cazul Polanski a declarat că aceştia nu au nicio informaţie privind acuzele enunţate de Charlotte Lewis, vineri, într-o conferinţă de presă în biroul procuroarei Gloria Allred, la Los Angeles.

"Şi eu sunt o victimă a lui Roman Polanski. M-a abuzat sexual în cel mai rău mod cu putinţă pe când aveam doar 16 ani, la patru ani după ce el a fugit din SUA ca să evite condamnarea pentru delictele comise", a spus Lewis, în prezent în vârstă de 42 de ani, care a avut un rol în filmul "Pirates" (1986), regizat de Polanski.

Actriţa a precizat că a dat declaraţii poliţiei şi procurorilor din Los Angeles, în speranţa că acestea vor fi luate în considerare dacă Polanski va fi extrădat în SUA, unde a fost pus sub acuzaţie pentru că a întreţinut, în 1977, relaţii sexuale cu o adolescentă în vârstă de 13 ani.

Însă, potrivit procurorilor cu care s-a întâlnit Lewis, nu este clar dacă acuzaţiile acesteia vor avea vreun efect în cazul Polanski şi care ar putea fi acesta.

În schimb, renumita procuroare Gloria Allred din Los Angeles consideră că credibilitatea femeii nu va suferi din cauză că aceasta s-a hotărât să vorbească despre incidentul care s-ar fi petrecut în 1983. "Nu numai că nu este prea târziu, mai e timp dacă celelalte victime vor să vorbească", a spus aceasta.

Charlotte Lewis a spus, într-un interviu acordat cotidianului britanic Daily Mail, că incidentul cu Polanski i-a afectat toate relaţiile viitoare şi i-a distrus cariera la Hollywood, întrucât a ajuns să consume abuziv droguri în anii '90.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici