Video Apel din spaţiu pentru alegerile europarlamentare

Frank De Winne, astronautul de naţionalitate belgiană al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a transmis un mesaj din spaţiu, îndemnându-i pe europeni să voteze la alegerile europene din 4-7 iunie, informează PE.

4 afișări

Astronautul a spus, potrivit sursei citate, că misiunea de şase luni pe care o efectuează la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), demonstrează "ceea ce europenii pot realiza atunci când toţi cooperează".

"Europa arată unită, de aici, de sus", a adăugat el.

Primul mesaj electoral de acest gen din partea unui astronaut în spaţiu reprezintă o iniţiativă comună a Parlamentului European şi a Agenţiei Spaţiale Europene.

"Am făcut demersuri pentru a vota prin procură, aşa încât nu voi lipsi de la alegerile europene, chiar dacă sunt aici. Sper că şi tu vei vota, oriunde ai fi şi indiferent de orientarea ta politică", a spus Frank De Winne, a cărui misiune a fost lansată săptămâna trecută, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

De Winne va fi primul astronaut ESA care va conduce Staţia Spaţială Internaţională cu prezenţă permanentă, din octombrie până la întoarcerea sa pe pământ, în noiembrie.

"Faptul că voi fi primul european care va comanda Staţia Spaţială Internaţională este un exemplu clar a ceea ce pot realiza europenii când cooperează", a spus De Winne.

În cele şase luni ale misiunii sale pe orbită, De Witte va coordona un program ştiinţific multidisciplinar, cuprinzând experimente care vor permite extinderea frontierelor ştiinţei în mai multe domenii.

Cetăţenii europeni vor vota între 4 şi 7 iunie 2009. Acestea sunt cele mai mari alegeri transnaţionale din istorie, cu aproape 375 de milioane de votanţi din 27 de state membre ale Uniunii şi cu aproximativ 9 000 de candidaţi. 736 de membri vor fi aleşi pentru singura instituţie UE aleasă prin vot direct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici