Apelul înaintat de Conrad Murray, medicul condamnat pentru moartea lui Michael Jackson, respins în instanţă

O curte de apel din statul american California a respins, miercuri, procesul intentat de Conrad Murray - medicul condamnat pentru uciderea prin imprudenţă a lui Michael Jackson - împotriva statului Texas, pentru a-şi recupera licenţa medicală, informează Reuters.

139 afișări
Imaginea articolului Apelul înaintat de Conrad Murray, medicul condamnat pentru moartea lui Michael Jackson, respins în instanţă

Conrad Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O curte de apel din California a confirmat hotărârea primei instanţe, care, în 2011, l-a găsit pe Conrad Murray vinovat de uciderea prin imprudenţă a lui Michael Jackson. Condamnat la patru ani de închisoare, Murray a fost eliberat pe 28 octombrie 2013, după numai doi ani de detenţie, pentru "bună purtare" şi având în vedere supraaglomerarea din închisorile californiene.

La scurt timp după eliberarea sa din închisoare, Murray a dat în judecată statul Texas, în încercarea de a-şi recupera licenţa medicală, pentru a-şi plăti datoriile. Medicul susţinea la momentul respectiv că are datorii de peste 400.000 de dolari şi că nu poate plăti cheltuielile de judecată.

Conrad Murray, a cărui licenţă medicală a fost fie suspendată, fie anulată în California, Nevada, Texas şi Hawaii, a afirmat de numeroase ori că doreşte să practice din nou medicina, însă, până în prezent, toate apelurile înaintate de el în instanţă au fost respinse.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american îl utiliza ca somnifer cu complicitatea medicului său, Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", ce ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici