Aproximativ o mie de persoane la concertul lui Shaggy de la Mamaia (Video)

Aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seară, la concertul cântăreţului jamaican Shaggy, susţinut pe plaja din dreptul unui hotel din staţiunea Mamaia, printre cei prezenţi la spectacol fiind şi fostul lider sindical al minerilor, Miron Cosma.

41 afișări
Imaginea articolului Aproximativ o mie de persoane la concertul lui Shaggy de la Mamaia (Video)

Aproximativ o mie de persoane la concertul lui Shaggy de la Mamaia (Imagine: Mediafax/AFP)

Înainte ca artistul jamaican să îşi facă apariţia, turiştii şi constănţenii veniţi la spectacol au avut parte de un recital al lui Alex însoţit de dansatorii săi. Apoi luminile s-au stins, oamenii din staff-ul lui Shaggy au urcat pe scenă să îşi aranjeze instrumentele şi să pregătească momentul aşteptat de cei prezenţi pe plajă, de la tineri de 14 - 15 ani până la persoane de peste 50 de ani.

În uralele celor prezenţi, după o prezentare demnă de Hollywood, pe scenă a urcat Shaggy, care şi-a început recitalul în forţă, reamintind spectatorilor de unul din primele sale hituri - Mr. Bombastic. Cântăreţul din Jamaica nu a lăsat celor prezenţi niciun moment de pauză, iar aceştia au dansat zeci de minute pe ritmuri de reggae.

Shaggy a spus oamenilor că este pentru prima oară când se află în România, dar că îşi doreşte să mai revină deoarece s-a simţit foarte bine în mijlocul românilor.

Printre persoanele cunoscute care au asistat la acest concert s-au numărat cântăreaţa Delia şi iubitul ei, Mateo, Alex, fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului, Miron Cosma, precum şi actriţa Dorothea Petre.

După ce a cântat o oră şi jumătate pe scena amplasată pe plajă, Shaggy s-a îndreptat apoi către un club din centrul staţiunii Mamaia, unde a susţinut un nou recital.

Artistul jamaican a mărturisit că nu poate rămâne prea mult timp în România deoarece trebuie să ajungă în Cehia, unde la sfârşitul acestei săptămâni are programat un nou concert.

Înaintea concertului, cântăreţul jamaican ceruse să-i fie asigurate, lui şi echipei sale, preparate culinare jamaicane, thailandeze şi chinezeşti foarte picante, informează organizatorii evenimentului, compania Events. Potrivit acestora, Shaggy a fost cazat pe perioada şederii sale în România la un hotel de 5 stele din staţiunea Mamaia, aflat în apropierea plajei unde s-a desfăşurat concertul.

Cerinţele artistului şi ale managementului acestuia nu au fost unele extravagante, singurul lucru pe care şi l-a dorit în mod special Shaggy a fost să aibă un CD player atât în maşina care îi va asigura transportul - un Jaguar XKR -, cât şi în cabina sa de la concert. Membrii trupei care îl acompaniază pe cântăreţul jamaican au cerut, însă, un play station.

Concertul Shaggy din România, inclus în turneul de promovare a albumului "Intoxication", a prezentat publicului o parte din hiturile artistului jamaican, precum "Oh Carolina", "Boombastic" şi "Hey Sexy Lady".

Shaggy a fost de la bun început un ambasador internaţional pentru mişcarea reggae, fiind singurul artist jamaican în viaţă care a primit Discul de Diamant. S-a lansat pe piaţa muzicală la începutul anilor '90, cu un remix al piesei ska "Oh Carolina" -, primul său material reggae dancehall underground dând peste cap topurile vremii. Au urmat alte hituri reggae, care l-au propulsat direct în vârful topurilor muzicale. După lansarea albumului "Boombastic", un succes mondial, Shaggy a câştigat, în 1996, premiul Grammy la categoria "Best Reggae Album".

Anul 2000 a însemnat pentru Shaggy lansarea materialului "Hotshot", desemnat cel mai bine vândut album al anului 2001. Şi acesta s-a vândut în peste 13 milioane de unităţi în toată lumea, datorită celor două single-uri arhicunoscute: "It Wasn’t Me" şi "Angel".

În 2002, Shaggy a lansat albumul "Lucky Day", urmat, un an mai târziu, de "Friends Reunited: The 90's". Anul 2005 a marcat lansarea albumului "Clothes Drop", care a ajuns în topuri cu single-uri ca "Wild2Nite" şi "Ready Fi Di Ride".

Până în prezent, Shaggy a vândut peste 20 de milioane de albume, dar artistul nu este mulţumit, ştiind că recordurile nu au farmec dacă nu sunt întrecute. 2007 a adus în atenţia fanilor săi din toată lumea "Bonafide Girl", urmat de "Intoxication".

La începutul acestui an, Shaggy a lansat, în exclusivitate pe MySpace, cel mai nou videoclip al său, filmat pentru piesa "What's Love". Materialul a fost produs de Hype Williams în colaborare cu Akon. "What's Love" este al doilea single de pe albumul "Intoxication".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici