Arctic Monkeys, cea mai bună trupă britanică, la NME Awards

Arctic Monkeys a fost desemnată, joi, cea mai bună trupă britanică, la NME Awards, gala premiilor oferite de săptămânalul muzical NME, în urma voturilor publicului, artiştii câştigând alte două distincţii, pentru cea mai bună piesă şi cel mai bun videoclip, transmite bbc.co.uk.

33 afișări
Imaginea articolului Arctic Monkeys, cea mai bună trupă britanică, la NME Awards

Arctic Monkeys, cea mai bună trupă britanică, la NME Awards (Sursa: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, NME a indicat că Arctic Monkeys deţine recordul pentru cele mai multe nominalizări la aceste premii, din ultimii 10 ani. Anul trecut, trupa Arctic Monkeys, care şi-a lansat albumul de debut în 2006, a fost recompensată cu premiile NME pentru cel mai bun album ("Whatever People Say I Am, That's What I'm Not") şi cel mai bun DVD muzical ("Scummy Man").

Succesul înregistrat la NME vine să completeze seria de premii obţinute de Arctic Monkeys la Brit Awards 2008, unde trupa a fost câştigătoare, pentru al doilea an consecutiv, la categoriile "cel mai bun grup britanic" şi "cel mai bun album".

Cei patru membri ai trupei Arctic Monkeys, originari din Sheffield, nordul Marii Britanii, au devenit celebri în lumea întreagă cu primul lor album, "Whatever people say I am, that's what I'm not", care anul trecut a fost ales cel mai bun material discografic britanic la Brit Awards. Noul lor album, "Favourite Worst Nightmare", lansat în 2007, s-a plasat imediat pe primele locuri în topurile de vânzari şi a câştigat premiul Brit pentru cel mai bun material discografic.

În cadrul ceremoniei NME Awards, desfăşurată la Londra, trupa Klaxons a obţinut premiul pentru cel mai bun material discografic, pentru albumul "Myths of the Near Future", în timp ce Kate Nash a fost desemnată de public drept cel mai bun artist solo, categorie în care a concurat alături de Amy Winehouse.

De asemenea, printre câştigători s-au numărat trupa Muse (cea mai bună trupă live), The Killers (cea mai bună trupă internaţională), The Enemy (cea mai bună trupă debutantă), şi trupa The Manic Street Preachers, care a obţinut o distincţie specială "Godlike Genius honour".

Categoria "cea mai bună emisiune TV" a fost câştigată de "The Mighty Boosh", în timp ce "Zane Lowe", difuzată la BBC Radio 1, a fost desemnată cea mai bună emisiune radio.

Premii inedite au fost oferite lui Pete Doherty, desemnat de public drept "eroul anului", preşedintelui american George W. Bush, care a câştigat categoria "nemernicul anului", trupei The Hoosiers, votată cea mai proastă formaţie. De asemenea, Britney Spears a câştigat categoria "cel mai prost material discografic", cu albumul "Blackout".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici