Aretha Franklin este cea mai bună cântăreaţă din lume, afirmă Annie Lennox - VIDEO

Annie Lennox, fosta solistă a grupului Eurythmics, a declarat într-un interviu recent că deşi există multe cântăreţe cu voci impresionante în industria muzicală actuală, niciuna dintre ele nu se poate compara cu legenda muzicii soul, cântăreaţa americană Aretha Franklin, relatează contactmusic.com.

523 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin este cea mai bună cântăreaţă din lume, afirmă Annie Lennox - VIDEO

Aretha Franklin (Foto) este cea mai bună cântăreaţă din lume, afirmă Annie Lennox (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Invitată de reporterii britanici să spună care este, în opinia ei, cea mai bună cântăreaţă din lume, Annie Lennox a declarat: "Aretha Franklin. Însă există multe alte cântăreţe bune, care au voci diferite".

"Indiferent de ceea ce crezi despre Mariah Carey, atunci când o auzi cântând ajungi să îţi spui: «Dumnezeule! N-am auzit niciodată o astfel de voce!» Whitney Houston este o altă cântăreaţă incredibilă, ca şi Beyonce şi Shakira", a declarat cântăreaţa britanică într-un interviu acordat postului de radio Magic 105.4.

Annie Lennox a lansat recent un album ce conţine 11 colinde tradiţionale de Crăciun.

Cântăreaţa americană Aretha Franklin, despre care presa americană afirmă că suferă de cancer pancreatic, a fost internată într-o clinică din oraşul Denver unde a suportat la începutul lunii decembrie o intervenţie chirurgicală. Aretha Franklin, în vârstă de 68 de ani, nu a făcut publică denumirea bolii cu care a fost diagnosticată.

Artista americană, celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii, până în octombrie 2010.

Aretha Franklin, supranumită "Regina muzicii soul", a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha".

Annie Lennox, în vârstă de 55 de ani, a devenit celebră în calitate de solistă a grupului The Eurythmics, a cărui piesă "Sweet Dreams" a ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale din Statele Unite ale Americii în 1983.

Grupul pop Eurythmics, format în anii '80 de Lennox alături de Dave Stewart, nu s-a destrămat niciodată oficial, însă Lennox s-a distanţat de partenerul său muzical în anii '90, când a continuat cu succes o carieră solo. Lennox şi Stewart s-au reunit în 1999, când au lansat albumul "Peace", urmat de un turneu.

Annie Lennox a fost desemnată "Femeia Păcii pe anul 2009", pentru angajamentul dovedit în lupta contra maladiei SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici