Arheologii au descoperit în Egipt sute de vase de vin intacte, vechi de 5.000 de ani

O nouă descoperire a fost făcută de o echipă de arheologi din Egipt, Germania şi Austria care lucrează în Egiptul Superior. Aceştia au găsit vin vechi de 5.000 de ani în borcane sigilate care nu fuseseră niciodată deschise.

3200 afișări
Imaginea articolului Arheologii au descoperit în Egipt sute de vase de vin intacte, vechi de 5.000 de ani

Sursa foto: X/Twitter

Această descoperire a fost făcută în mormântul reginei Merneith din Abydos, Sohag. Pe lângă vinul străvechi, echipa a mai găsit şi o grămadă de mobilier care era folosit pentru înmormântări.
 
Mostafa Waziri, care este secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a împărtăşit duminică faptul că aceste borcane vechi sunt mari şi în stare bună.
 
Dietrich Raue, care este directorul Institutului Arheologic German, a adăugat că echipa a aflat, de asemenea, mai multe despre viaţa reginei antice şi despre perioada în care a domnit.
 
Când s-au uitat la scrierile de pe una dintre tăbliţele găsite în mormânt, au descoperit că regina Merneith a avut un rol important. Ea era responsabilă de birouri guvernamentale importante, a explicat Dietrich Raue.
 
Raue a menţionat, de asemenea, că echipa lucrează în continuare cu sârguinţă pentru a afla mai multe despre viaţa acestei regine enigmatice.
 
Christiana Kohler, care conduce misiunea, a dezvăluit că cercetările lor asupra mormântului au arătat că acesta a fost construit folosind materiale precum cărămizi brute, lut şi scânduri de lemn, relatează Greek Reporter.
 
Kohler a precizat că mormântul regal al reginei Merneith din Abydos este posibil să fie singurul din Prima Dinastie care a fost descoperit până în acest moment.
 
"Această observaţie, împreună cu alte dovezi, contestă radical ideea adesea propusă, dar nedovedită, a sacrificiilor umane rituale în Prima Dinastie", a declarat Kohler.
 
În plus, ea a menţionat că există 41 de morminte în apropierea mormântului reginei, care aparţin consilierilor şi servitorilor ei.
 
Există dovezi care sugerează că regina Merneith ar fi putut conduce Egiptul pe cont propriu. 
 
Dacă acest lucru se dovedeşte a fi adevărat, iar soţia regelui anterior, Neithhotep, nu a guvernat independent, atunci Merneith ar putea fi considerată prima femeie faraon şi prima regină care a guvernat pe cont propriu din istoria înregistrată. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici