Arheologii au găsit o sabie veche de 3.000 de ani atât de bine conservată încât încă străluceşte

Arheologii au descoperit o sabie octogonală care datează de mai bine de 3.000 de ani într-un sit funerar din landul Bavaria, în sudul Germaniei.

8923 afișări
Imaginea articolului Arheologii au găsit o sabie veche de 3.000 de ani atât de bine conservată încât încă străluceşte

Sursa foto: Twitter

Sabia este atât de bine conservată încât încă mai străluceşte, potrivit unei declaraţii a Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.
 
Acesta a fost descoperit săptămâna trecută într-un sit din Donau-Ries, iar cercetătorii cred că a fost lăsat în mormânt ca un cadou de înmormântare, relatează CNN
 
Se crede că sabia datează de la sfârşitul secolului al XIV-lea î.Hr., adică din epoca mijlocie a bronzului. O astfel de sabie, cu un mâner octogonal realizat în întregime din bronz, este o descoperire rară, potrivit comunicatului.
 
"Sabia şi mormântul trebuie încă examinate pentru ca arheologii noştri să poată clasifica mai precis această săpătură", a declarat profesorul Mathias Pfeil, şeful Biroului de Stat Bavarez pentru Conservarea Monumentelor.
 
"Starea de conservare este excepţională! O astfel de descoperire este foarte rară", a adăugat el.
 
Cercetătorii cred că sabia a fost o armă reală. "Centrul de greutate din partea din faţă a lamei indică faptul că aceasta a fost echilibrată în principal pentru a tăia", se arată în declaraţie.
 
Aceasta a fost lăsată într-un mormânt care conţinea rămăşiţele a trei persoane - un bărbat, o femeie şi un tânăr - care au fost îngropate la scurt timp unul după altul, continuă comunicatul. Nu este clar care era relaţia dintre ei, dar au fost îngropaţi cu o gamă bogată de obiecte funerare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici