Arhiepiscopul Madridului a fost ţinta unui protest Femen în capitala Spaniei

Feministe din cadrul grupul Femen au aruncat cu obiecte de lenjerie intimă în arhiepiscopul de Madrid, la sosirea acestuia într-o biserică, pentru a protesta faţă de susţinerea pe care acesta o acordă proiectului de lege ce restrânge dreptul de avort în Spania.

102 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Madridului a fost ţinta unui protest Femen în capitala Spaniei

Arhiepiscopul Madridului a fost ţinta unui protest Femen în capitala Spaniei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cinci manifestante cu sânii dezgoliţi s-au îndreptat spre cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, în timp ce acesta cobora din maşină pentru a merge să asiste la o slujbă de seară într-o biserică din centrul Madridului.

Ele au aruncat cu obiecte de lenjerie intimă pătate cu roşu în cardinal, pe care îl consideră unul dintre instigatorii reformei dreptului la avort a Guvernului conservator.

Clerici şi credincioşi au ieşit din biserică pentru a dispersa manifestantele, însă acestea au fugit înainte de a fi chemată poliţia, a anunţat un fotograf al AFP care a asistat la scenă.

Manifestantele au revendicat ulterior acţiunea pe Facebook, în numele grupului Femen.

Guvernul premierului Mariano Rajoy a anunţat în decembrie un proiect de lege care nu permite întreruperea de sarcină decât în cazul unui pericol dovedit pentru viaţa şi sănătatea fizică a femeii sau după un viol care a făcut obiectul unei plângeri prealabile.

Acest proiect anulează lege din 2010, votată de socialişti, care autorizează avortul până la 14 săptămâni de sarcină pentru toate femeile, fără justificare, şi până la 22 de săptămâni în cazul unor malformaţii suferite de făt sau de pericol fizic sau psihic major pentru mamă.

Acest proiect, care a provocat disensiuni în cadrul Partidului Popular al lui Rajoy, urmeză să fie prezentat în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici