Arnold Schwarzenegger divorţează după 25 de ani de căsnicie

Actorul Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al statului California, şi soţia lui, Maria Shriver, au anunţat, luni, printr-o declaraţie comună că au decis să se despartă.

1404 afișări
Imaginea articolului Arnold Schwarzenegger divorţează după 25 de ani de căsnicie

Arnold Schwarzenegger divorţează după 25 de ani de căsnicie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest anunţ surprinzător a fost făcut la patru luni după ce Arnold Schwarzenegger, fostul campion austriac la culturism devenit star al filmelor de acţiune realizate la Hollywood, şi-a părăsit funcţia de guvernator al statului California, după două mandate.

"A fost o perioadă extraordinară de tranziţie personală şi profesională pentru fiecare dintre noi", au declarat Schwarzenegger, în vârstă de 63 de ani, şi Shriver, în vârstă de 55 de ani, în acest comunicat comun. "După multe gânduri, discuţii şi rugăciuni am ajuns împreună la această decizie", au mai spus ei.

Cei doi soţi, care s-au cunoscut cu ocazia unui turneu de tenis în 1977 şi s-au căsătorit în 1986, nu au precizat dacă vor iniţia procedura de divorţ, spunând însă că locuiesc deja în locuinţe separate şi că "lucrează pentru viitorul relaţiei" lor.

"Vom rămâne în continuare părinţii celor patru copii ai noştri. Ei reprezintă lumina şi centrul vieţilor noastre. Considerăm că despărţirea noastră este o chestiune privată. Nici noi, nici altcineva dintre prietenii sau rudele noastru nu vor face declaraţii suplimentare pe această temă. Cerem publicului şi mass-media să ne trateze cu compasiune şi respect", se afirmă în acelaşi comunicat.

Cuplul şi-a păstrat reşedinţa din cartierul Brentwood din Los Angeles în timpul celor două mandate de guvernator pe care Schwarzenegger le-a dus la capăt din biroul său din Sacramento.

Schwarzenegger a declarat, în luna februarie, că se simte pregătit să joace din nou în filme şi a anunţat recent că va participa la realizarea unui serial de televiziune şi a unui volum de benzi desenate, ambele inspirate de celebra lui poreclă din lumea politică, "The Governator".

Luna trecută, o sursă a declarat pentru agenţia de presă Reuters că Arnold Schwarzenegger are toate şansele să joace într-un nou film din franciza "Terminator", în care îşi va relua rolul care l-a făcut celebru, cel al unui cyborg practic indestructibil trimis din viitor.

Maria Shriver, scriitoare şi fost jurnalist al postului NBC, colaborează cu numeroase organizaţii şi programe de voluntariat.

Mama ei a fost sora preşedintelui american asasinat John F. Kennedy, iar tatăl ei, Sargent Shriver, a fost candidatul Partidului Democrat la funcţia de vicepreşedinte în anul 1972. Sargent Shriver a murit în luna ianuarie, la vârsta de 95 de ani.

Deşi a fost toată viaţa o simpatizantă a Partidului Democrat, Maria Shriver l-a însoţit şi sprijinit pe republicanul Arnold Schwarzenegger în campania electorală din 2003, prin care l-a înlocuit pe fostul guvernator Gray Davis. Ea şi-a sprijinit soţul să fie reales în această funcţie şi în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici