Artistul Damien Hirst i-a "jupuit" faţa lui Kate Moss

Celebrul artist britanic Damien Hirst i-a "jupuit" faţa lui Kate Moss, pentru fotografia de copertă a revistei americane de artă Tar, informează femalefirst.co.uk.

160 afișări
Imaginea articolului Artistul Damien Hirst i-a "jupuit" faţa lui Kate Moss

Artistul Damien Hirst i-a "jupuit" faţa lui Kate Moss

Excentricul pictor, sculptor şi restaurator şi-a imaginat, pentru coperta prestigioasei reviste, cum ar arăta faţa top modelului dacă ar avea jumătate din piele jupuită.

De asemenea, lui Moss îi sunt dedicate, în interiorul revistei, încă şapte pagini, ce cuprind un eseu semnat de autorul american James Frey.

Precedenta copertă a revistei Tar l-a avut ca subiect pe actorul Benicio del Toro, într-o fotografie realizată de regizorul Julian Schnabel.

Acesta nu este singurul tribut - ce-i drept, ciudat - pe care lumea artei i l-a adus celebrului top model Kate Moss. Anul trecut, British Museum din Londra a expus o statuie din aur masiv, realizată de Marc Quinn, care o reprezintă pe aceasta. Lucrarea cântărea 50 de kilograme şi era estimată la 1,5 milioane de lire sterline.

Aceasta a fost a doua oară când artistul londonez Quinn a folosit-o pe Moss drept muză. În trecut, el a mai realizat o sculptură intitulată "Sphinx" - o lucrare din bronz vopsit în alb, care o reprezintă pe Moss într-o poziţie de yoga.

Damien Hirst, în vârstă de 42 de ani, este artistul plastic englez contemporan cel mai cunoscut pe plan mondial şi a dominat scena artistică britanică în anii '90.

Kate Moss, în vârstă de 35 de ani, este un top model britanic de succes, care a apărut pe copertele a peste 300 de reviste de modă din întreaga lume. Ea este cunoscută pentru înălţimea sub standardele impuse în lumea modei, pentru apariţiile în numeroase campanii publicitare, pentru relaţiile personale zbuciumate şi pentru stilul de viaţă petrecăreţ. Kate Moss ocupă locul al treilea în topul celor mai bogate top modele din lume alcătuit de revista Forbes în 2009, ea înregistrând anul trecut venituri de 8,5 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici