ARTmania 2019: Trupa Dream Theater, în Piaţa Mare din Sibiu

Trupa rock americană Dream Theater va concerta la ediţia de anul viitor a festivalului ARTmania, care va avea loc în perioada 26 - 27 iulie, în Piaţa Mare a Sibiului, potrivit unui comunicat al organizatorilor remis MEDIAFAX.

1764 afișări
Imaginea articolului ARTmania 2019: Trupa Dream Theater, în Piaţa Mare din Sibiu

ARTmania 2019: Trupa Dream Theater, în Piaţa Mare din Sibiu

Americanii, pionieri ai genului progressive-metal, vor aduce la ARTmania "Distance over Time", viitorul lor album de studio, cel de-al 14-lea material discografic lansat în cei peste 30 de ani de carieră.

James LaBrie (voce), John Petrucci (chitară), Jordan Rudess (clape), John Myung (bas) şi Mike Mangini (tobe) au încheiat recent înregistrările pentru viitorul lor album şi afirmă că "frăţia" dintre ei este mai puternică decât oricând.

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, cei cinci muzicieni au scris şi înregistrat albumul locuind practic împreună, timp de mai bine de patru luni, într-un studio din Monticello, New York. Interacţiunea a fost esenţială pentru Dream Theater în această perioadă, mai ales după turbulenţele majore prin care trupa a trecut în 2010, când unul dintre fondatorii proiectului, toboşarul Mike Portnoy, a părăsit formaţia. Mike Mangini, înlocuitorul lui Portnoy în spatele tobelor, face acum cu adevărat parte din "Familie", pentru prima oară contribuind total la un album de studio, inclusiv în ceea ce priveşte textul pieselor.

Dream Theater a luat fiinţă în 1985, în jurul unui nucleu format din Petrucci, Myung şi Portnoy. După 33 de ani, două nominalizări la Grammy şi 15 milioane de albume vândute, grupul se consideră pe deplin matur din punct de vedere creativ şi promite un material monumental, în care, cu virtuozitatea impresionantă de astăzi, trupa se întoarce la origini pentru a învia atât partea heavy, cât şi pe cea proggy. Totul, aşa cum spune Petrucci, pentru o muzică pe care o cântă cu super-plăcere.

Pe lângă miile de fani, Dream Theater mai are o legătură strânsă cu România: primul ei concert în ţară, la Bucureşti, în 2002, a fost înregistrat şi inclus ca "official bootleg" în discografia trupei.

Pe scena ARTmania Festival, Dream Theater (SUA) va urca alături de Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) şi Myrkur (Danemarca), alte nume cunoscute pe scena muzicală internaţională urmând să fie anunţate.

Abonamentele pentru ediţia din 2019 a Festivalului ARTmania au fost puse în vânzare pe site-ul oficial, www.artmaniafestival.ro. În prezent, mai există un număr limitat de abonamente la preţ special, de 190 lei/ bucata, până la epuizare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie, următoarea categorie de preţ fiind cea de 250 lei.

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă şi divertisment, este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. De-a lungul anilor, pe scena ARTmania au urcat artişti şi trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian şi Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall şi Deine Lakaien.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici