Aşa arată cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume

Un ou încondeiat uriaş amplasat în centrul municipiului Suceava şi omologat de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou tradiţional din lume a fost sfinţit, duminică, de un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul.

351 afișări
Imaginea articolului Aşa arată cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume

Aşa arată cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume

Câteva sute de persoane au asistat, duminică, în centrul municipiului Suceava, la sfinţirea oului încondeiat uriaş care a fost amplasat pe platoul central al oraşului.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, care a oficiat slujba religioasă, a arătat că oul încondeiat uriaş este "o lucrare de artă" şi a vorbit despre nevoia omului de frumos, subliniind că nicăieri nu se încondeiază mai frumos ouăle de Paşte decât în Bucovina.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat efortul municipalităţii de a realiza "un ou-monument" care să fie un simbol pentru Bucovina.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că această lucrare este un simbol pentru Suceava, arătând că desenul de pe ou care a fost realizat cu aprobarea IPS Pimen Suceveanul foloseşte culorile tradiţionale, roşu simbolizând sângele lui Isus Hristos, negru - eterniatea şi galben - lumina.

Acest ou a fost confecţionat din fibră de sticlă de către o firmă din Buzău şi decorat cu desene realizate pe autocolant de către o firmă suceveană, are o înălţime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone.

Oul uriaş a fost omologat şi înregistrat de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, a mai spus primarul.

Un reprezentant al World Records Academy a înmânat primarului Ion Lungu o diplomă prin care se certifică înregistrarea acestui record.

Un alt record urmează să fie înregistrat la Rădăuţi, unde a fost preparată cea mai mare pască din lume, care are un diametru de 2,5 metri, cu o înălţime de zece centimetri.

La ceremonia de sfinţire a oului uriaş din centrul municipiului Suceava era aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu, aflat timp de două zile în Bucovina, unde a vizitat mai multe mănăstiri şi a asistat la slujba de Înviere de la Mănăstirea Humorului, însă acesta a plecat spre Constanţa, în cursul dimineţii de duminică. Preşedintele declara că vrea să facă prima ieşire pe mare din acest an şi să îşi viziteze mama. În cursul serii de duminică, şeful statului ar urma să participe la concertul susţinut de Goran Bregovic pe o scenă amenajată pe plaja din Mamaia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici