ASCULTĂ SMART RADIO | Dave Grohl, în lacrimi la auzul uneia dintre piesele trupei Nirvana, interpretată de Weezer

Muzicianul Dave Grohl a mărturisit că "a plâns puţin", sâmbătă, la festivalul Rock in Rio, atunci când a auzit piesa "Lithium" a formaţiei Nirvana, din care a făcut parte, interpretată de trupa Weezer, arată Smart Radio, care păstrează un loc special pieselor artiştilor în playlist.

297 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Dave Grohl, în lacrimi la auzul uneia dintre piesele trupei Nirvana, interpretată de Weezer

ASCULTĂ SMART RADIO | Dave Grohl, în lacrimi la auzul uneia dintre piesele trupei Nirvana, interpretată de Weezer

Liderul formaţiei Foo Fighters a devenit nostalgic după ce a ascultat, în Rio de Janeiro, una dintre piesele fostei sale trupe, fondată în anul 1987.

"Vom interpreta o melodie a fostei trupe a lui Dave Grohl pentru a vă încălzi", a prezentat piesa Rivers Cuomo, membru al formaţiei Weezer, potrivit contactmusic.net.

Dave şi formaţia lui au întors complimentul, interpretând piesa "Big Me", lansată de Weezer în anul 1996, şi recunoscând că îi este foarte dor să interpreteze melodia "Lithium".

"Voi dedica această piesă formaţiei Weezer. Eram în spatele scenei şi i-am auzit cântând «Lithium». Trebuie să fiu sincer, am plâns puţin. Am plâns. Mi-e dor să cânt acea melodie. Îmi lipseşte, deci mă bucur să îi aud pe cei de la Weezer cântând-o. Prin urmare, piesa pe care o vom interpreta acum este pentru ei", le-a mulţumit Dave Grohl celor de la Weezer pentru omagiu.

Pentru Dave, amintirea pieselor formaţiei Nirvana reprezintă un subiect sensibil, după ce liderul trupei, Kurt Cobain, s-a sinucis în anul 1994, la vârsta de 27 de ani.

În anul 2018, Grohl a interpretat pentru a doua oară de la decesul lui Cobain melodia "In Bloom".

Primul moment a fost marcat de includerea în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2014, a trupei Nirvana. Atunci, muzicieni precum Lorde, Joan Jett şi Kim Gordon au contribuit la interpretarea pieselor.

"Pentru mulţi ani, nu am putut asculta deloc muzică, cu atât mai mult piesele formaţiei Nirvana. După moartea lui Kurt, de fiecare dată când auzeam o piesă la radio, aveam inima frântă. Nu, nu pot asculta înregistrările trupei Nirvana, deşi îi simt mereu. Mă urc în maşină, sunt lângă mine. Merg într-un magazin, îi aud. Pentru mine, este ceva atât de intim. Îmi amintesc totul despre înregistrările alea. Îmi amintesc ce tricou purtam sau dacă ningea în ziua în care înregistram. În continuare descopăr noi semnificaţii ale versurilor lui Kurt", a explicat Dave cu privire la reticenţa lui de a cânta melodiile trupei Nirvana.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor '80, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii '90, cu hituri precum "Smells Like Teen Spirit" and "Come As You Are". După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani - interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea.

Piesele Nirvana se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici