Ascultă SMART RADIO. Piesele Roxette, cu 770% mai ascultate în stream online după moartea solistei Marie Fredriksson

Piesele Roxette au fost cu 770% mai ascultate în stream online după moartea solistei Marie Fredriksson, arată Smart Radio, care păstrează un loc special pentru muzica trupei suedeze în playlist.

112 afișări
Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO. Piesele Roxette, cu 770% mai ascultate în stream online după moartea solistei Marie Fredriksson

Piesele Roxette, cu 770% mai ascultate în stream online după moartea solistei

Fanii trupei Roxette au reacţionat la vestea morţii solistei Marie Fredriksson ascultând piesele care i-au făcut celebri pe suedezi, arată cifrele publicate de Nielsen Music.

O creştere de 770% a activităţii de streaming pentru melodiile Roxette a fost înregistrată în Statele Unite în zilele de 10 şi 11 decembrie, faţă de cele două zile anterioare. Vestea morţii solistei Roxette a apărut pe 10 decembrie.

În zilele de 10 şi 11 decembrie nu mai puţin de 4 milioane de solicitări online (audio şi video) au fost înregistrate pentru melodii Roxette. faţă de numai 514.000, câte erau înregistrate pe 8 şi 9 decembrie.

Solista Marie Fredriksson a murit la 61 de ani, în dimineaţa zilei de 9 decembrie, ca urmare a unei boli cu care a era diagnosticată de mult timp.

Formată la începutul anilor '80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum "The Look", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "Dangerous", "It Must Have Been Love", "Joyride" şi "Milk and Toast and Honey" au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate "evergreen-uri".

Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârşitul anilor '70, primul album Roxette - "Pearls of Passion" - fiind lansat câţiva ani mai târziu, în octombrie 1986. Au urmat alte albume de studio, compilaţii, un album de remixuri şi opt albume video, cărora li se adaugă peste 40 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri.

Cu o colecţie impresionantă de hituri, duoul suedez a reuşit să domine clasamentele muzicale în anii '90, dar şi mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri.

Trupa Roxette a susţinut trei concerte în România, ultimul fiind în 2015.

Piesele suedezilor se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici